Kantoormeubelen voor luie thuiswerkers

[ad_1]

Grafeiphobia: Unexpected Office

Ontwerper Geoffrey Pascal heeft met Grafeiphobia: Unexpected Office een collectie meubels ontworpen die het thuiswerken zeer comfortabel moeten maken. Van het traditionele zitten op een kantoorstoel is hier drastisch afscheid genomen.

De collectie bestaat uit 3 onderdelen die allen gebaseerd zijn op een houten bedframe. Verschillende extra’s zorgen voor een uitbreiding naar een configuratie die helemaal bij jou past. Het principe is afgeleid van Neutral Body Position van de NASA. Hierbij wordt het lichaamsgewicht verdeeld over verschillende punten van het lichaam. Een groot verschil met het klassieke zitten of staan op het werk.

- Advertentie -

Ondanks dat de werkhouding op luieren lijkt en een relaxed dutje wellicht makkelijk op de loer ligt, is deze manier van thuiswerken eigenlijk zo slecht nog niet. Om eerlijk te zijn is het gebruik van het woord luie in de titel van dit bericht ook een lichte vorm van clickbait. Met name mensen met rugklachten kunnen baat hebben bij deze meubels en de bijpassende manier van werken. Zeker omdat de hele dag zitten op een stoel slecht is voor je rug en bekken.

Stiekem

Pascal begon te werken aan Grafeiphobia toen hij aan de Design Academy in Eindhoven studeerde en daar een artikel las over thuiswerkers die stiekem de hele dag in bed blijven. Door dit artikel ging hij op zoek naar een mooi compromis tussen het nut van kantoormeubels en het comfort van een bed. Volgens de ontwerper kan het zitten op een bureaustoel als stressvol worden ervaren. Je krijgt het gevoel dat je iets moet doen. Terwijl werken vanuit bed veel relaxter en daardoor veel vruchtbaarder kan zijn.

Aan de andere kant is werken in bed ook weer niet echt goed voor je. Je slaapritme kan verstoord raken, omdat je het bed associeert met werken en je bed krijgt geen tijd om te luchten als je er de hele dag in doorbrengt. Vandaar dat de nieuwe meubelcollectie van Geoffrey Pascal het beste van beide werelden weet te bieden.

Grafeiphobia: Unexpected Office

Grafeiphobia: Unexpected Office

Grafeiphobia: Unexpected Office

Grafeiphobia: Unexpected Office

Volg Mixed Grill op social media

[ad_2]

- Advertentie -