Hoogeveense meubelfabrikant Vepa is Drents bedrijf van het jaar – Drenthe

[ad_1]

De Hoogeveense meubelfabrikant Vepa is de Drentse Onderneming van het Jaar 2018.

Dat maakte de jury, met onder anderen gedeputeerde Henk Brink, donderdagavond bekend in een afgeladen Atlas Theater in Emmen.

- Advertentie -

De jury zegt in haar rapport onder de indruk te zijn van Vepa. Het familiebedrijf startte in 1971 vanuit een faillissement, er werken nu 140 mensen.

Fabriek zonder afval

Vepa maakt kantoormeubelen en levert complete projecten. De Hoogeveners dragen in belangrijke mate bij aan een circulaire economie waarin grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt en willen toe naar een fabriek waar geen afval meer wordt geproduceerd.

De combinatie van innovatie en duurzaamheid was voor de jury een doorslaggevende factor. Vepa bewijst dat beide hand in hand kunnen gaan, aldus het juryrapport.

Plastic uit Amsterdamse grachten

Het bedrijf vist plastic afval uit de grachten in Amsterdam en verwerkt dat tot kantoormeubelen. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden om bermgras in de producten te verwerken.

Finalisten

Voor de verkiezing Drentse Onderneming 2018 meldden zich 70 bedrijven. Begin oktober mochten tien genomineerde bedrijven in Borger pitchen voor een finaleplek.

Naast Vepa waren dat Proxcys uit Nieuw-Amsterdam, ontwikkelaar en maker van zuiveringsapparatuur die helpt de kosten van levensreddende therapie├źn te verminderen en ICT-bedrijf New Nexus uit Tynaarlo.[ad_2]

- Advertentie -