Hoofdkantoor Danone in Hoofddorp officieel geopend

[ad_1]

Op kantorenpark Beukenhorst in Hoofddorp is het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor van voedingsmiddelenconcern Danone in gebruik genomen. Powerhouse Company heeft in lijn met de bedrijfsfilosofie van de onderneming een duurzaam gebouw ontworpen met een gezonde en stimulerende werkomgeving voor de medewerkers.

Het 8.400 vierkante meter omvattend gebouw vormt een ensemble met het eveneens recent geopende hoofdkantoor van sportkledingfabrikant Asics. De gedeelde ‘campus’ ligt boven een half verdiepte parkeergarage en is voorzien van een tuin met ruimte voor beweging en buitenactiviteiten, ontworpen door LAP Landscape & Urban Design.

De gevel van het Danone-gebouw heeft grote raamopeningen, omlijst door een geometrisch grid van licht gekleurde terrazzo gevelbanden. Om de uitstraling te verzachten, zijn de hoeken van het gebouw afgerond. Om deze ronding te kunnen realiseren, zijn speciaal voor dit project grote ronde glazen elementen ontwikkeld.

- Advertentie -

Atrium
Het gebouw is gevormd rondom een royaal atrium aan de tuinzijde. Deze ruimte is dankzij de glazen gevels en het eveneens glazen dak ruim voorzien van daglicht. Het meest in het oog springende onderdeel is een twintig meter hoge groene wand die is begroeid met planten. Rond het atrium zijn de balkons van de vier 1.600 m² grote kantoorverdiepingen gegroepeerd.

De flexibele kantoorvloeren zijn kolomvrij en hebben een overspanning van ongeveer zestien meter. Verspreid door het gebouw zijn informele werkplekken gecreëerd die verschillende manieren van (samen)werken moeten stimuleren. Met een verscheidenheid aan bijeenkomstruimtes voor kleine en grote groepen op de eerste verdieping kan het pand ook ingezet worden als vergadercentrum.

Op de begane grond bevinden zich rond het atrium de openbare en publieke functies, zoals de receptie en het restaurant. Laatstgenoemde functie kan samen met de tuin ook bij de functie van het gebouw als vergadercentrum betrokken worden, zodat Danone in eigen huis al zijn bijeenkomsten en seminars kan organiseren.

Leed Gold
Op het gebied van duurzaamheid en gezondheid voldoet het gebouw aan de certificeringen LEED Gold en WELL Gold. Duurzaamheidsmaatregelen, zoals de toepassing van hergebruikt staal en hergebruikt beton, worden gecombineerd met slimme strategieën die essentieel zijn voor het fysieke en mentale welzijn van de werknemers, meldt Powerhouse Company.

Materialen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van strikte gezondheidscriteria, sportfaciliteiten en groene buitenruimtes stimuleren medewerkers om te bewegen en meer tijd buiten door te brengen en de kantine serveert uitsluitend gezonde voeding.

Vanuit een technologisch oogpunt is het kantoorgebouw van Danone uitgerust met een smart grid (bGrid) dat onder andere temperatuur, CO2-niveaus en licht regelt. Bovendien ondersteunt het systeem werkprocessen met apps als ‘Find my colleague’, ‘Roombooking’ en ‘Workplace finding’.

Ontwikkelaar van het gebouw is RED Company, dat mede is opgericht door architect Nanne de Ru van Powerhouse Company

[ad_2]

- Advertentie -