Hoe wordt de rente van je zakelijk krediet bepaald?

[ad_1]

Wanneer je als bedrijf geld tekort komt om een investering te doen, dan moet je een lening aanvragen. Bij elke lening, of deze nu is voor het investeren in inventaris, voorraad of personeel, wordt er rente gerekend over het geleende bedrag. Bij een lening voor je bedrijf  heet dit de rente bedrijfslening. Bij de ene kredietverstrekker is deze anders dan bij de ander, waardoor de kosten enorm kunnen variëren. Maar hoe worden deze rentes bepaald en hoeveel kan je dan lenen als (beginnende) onderneming? Bij een zakelijke krediet er duidelijk te zien hoe je het beste kan worden geholpen.

Jouw risicoprofiel speelt een grote rol

Vaak wordt er naar jouw risicoprofiel gekeken en wordt de mate van risico beoordeeld. Als je een beginnende ondernemer bent, heb je een hoog risicoprofiel omdat het niet zeker is of je de lening wel terug kan betalen. Een hoog risicoprofiel betekent een hoge rente. Andersom geldt dat de rente van je rekening courant lager wordt als je een laag risicoprofiel hebt. Uit dit gegeven wordt bekeken hoeveel procent van het te lenen bedrag erbij wordt opgeteld als rente. Daarnaast hangt het af van hoeveel je leent. Hoe meer je leent, hoe lager je terugbetaling. Ditzelfde geldt ook met de lengte van de looptijd, oftewel de tijd die je erover doet om de rente terug te betalen.

- Advertentie -

Verlaag de terugbetaling

Wil je de rente rekening courant verlagen? Dan kan dit. Je kan het verlagen als je bedrijf financieel gezonder wordt. Als er meer zekerheid is dat je met je winst kan afbetalen, dan kan je het rentetarief voor je bedrijf verlagen. Dit kan ook gedurende de lening, als je als beginner deze aanvraagt en later succesvoller bent geworden. Denk je dat je financieel gezonder staat en wil je de terugbetaling van je lening verlagen? Kijk online of dit mogelijk is.

Dit kan natuurlijk enorm handig zijn, door het feit dat je zo meer winst zou kunnen maken. Als je eenmaal begint te groeien wordt, zoals eerder vermeld, je risicoprofiel verlaagd. Zo kun je meer uitgaven doen die veel voor je bedrijf kunnen betekenen en houdt je nog een mooi zakcentje door de winsten over ook. Door een laag risicoprofiel zou je bijvoorbeeld meer in werknemers of machines kunnen investeren.

[ad_2]