Hoe verbeter je de akoestiek op kantoor?

[ad_1]

Hoe verbeter je de akoestiek op kantoor?

We kennen het allemaal: we hebben een mooi, modern en strak ingericht kantoor, maar kunnen elkaar tijdens een vergadering niet verstaan door de slechte akoestiek. Een telefoongesprek wordt bijna onmogelijk omdat een collega naast jou aan een andere lijn telefoneert. Je vindt het moeilijk om je te concentreren op je werk terwijl iemand anders naast je een conversatie heeft met een collega. Het is een veel voorkomend probleem, waar gelukkig ook relatief makkelijke oplossingen voor zijn.

De oorzaak van het galmende geluid in een kantoorruimte

Een grote ruimte met kale muren fungeert eigenlijk als een soort klankkast, omdat het geluid weerkaatst wordt door de gladde oppervlakken. Dit heen en weer kaatsen kan eenvoudig onderbroken worden door iets in de weg te zetten dat het geluid absorbeert. In een huis wordt dit meestal opgelost door dikke gordijnen neer te hangen, kussens op de zetels te leggen, een dik tapijt onder de tafel te leggen of gestoffeerde meubels te plaatsen die geluid absorberen. Voor een kantoor ligt dat een beetje anders, gezien het zakelijke karakter. In plaats van dikke gordijnen hangt er meestal niets, of in het beste geval een soort lamellen, die niet zo goed het geluid absorberen.

- Advertentie -

Hoe los je dit probleem op?

Hoe los je het probleem van de galm dan op in een kantoor? Bij grote kantoren kan men onderverdelingen gaan maken met geluidsabsorberende materialen, zodat het geluid niet meer zo ver kan dragen en weerkaatsen. Hiermee kunnen ook gezellige hoeken gecreerd worden, waardoor het kantoor er meteen aantrekkelijker uit ziet. Anderzijds kan men ook werken met speciale plafondpanelen die geluid absorberen. Die zijn helemaal niet storend en staan niet in de weg. Akoestische panelen kunnen ook aan de muur bevestigd worden, en daar kan eventueel een mooie afdruk van een foto op gemaakt worden. Grote planten, een schilderij of een boekenkast kan ook wonderen doen. En geef toe, zon klassieke houten kast vol boeken ziet er nog stijlvol uit ook!

Akoestische kantoormeubelen

Op het vlak van kantoormeubelen kan er veel gedaan worden. Zo is er speciaal voor kantoren akoestisch meubilair. Dit zijn veelal meubels vervaardigd uit stof en de meubelen hebben zijpanelen die het geluid onmiddellijk kunnen tegenhouden. Deze meubels zijn uitermate geschikt voor telefoongesprekken of overlegmomenten zonder geluidsoverlast. Tussenschotten die overtrokken zijn met een absorberende stof en die je tussen de bureaus plaatst kunnen ook een groot verschil maken. Deze tussenschotten zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor je ze kunt combineren met de rest van het kantoor. Voor kantoren zijn er ook gestoffeerde plafondpanelen of geprinte wandpanelen, die de galm van het kantoor kunnen absorberen. Er bestaat zelfs akoestisch behang dat de weerkaatsing van geluid dempt. Er zijn een heleboel mooie motiefjes op de markt die het kantoor een bijzondere uitstraling geven!

Hoe verbeter je de akoestiek op kantoor?

Lees ook:[ad_2]

- Advertentie -