De beste iMac-speakers voor op je bureau

[ad_1]

iMac-speakers die ook nog mooi zijn

Producten van Apple staan bekend om hun design en vormgeving. De iMac is vanaf de introductie een iconisch product en je wilt daar geen lelijke pc-speakers naast zetten. Vandaar dat we enkele fraaie desktop speakers hebben uitgekozen die niet misstaan naast je Mac. Smaken verschillen uiteraard, maar er is voldoende keuze.

Harman Kardon SoundSticks Wireless

Harman Kardon staat bekend om zijn producten met een bijzonder design. De SoundSticks zijn al langere tijd op de markt maar blijven populair onder iMac-gebruikers, ook al is het merk tegenwoordig in handen van Samsung.

- Advertentie -

Harman Kardon SoundSticks

Met de SoundSticks Wireless haal je speakers in huis die een mooie toevoeging zijn voor bij je iMac. Het bijzondere doorzichtige design geeft deze speakers een unieke uitstraling. De set bestaat uit twee losse speakers en een subwoofer voor een optimale geluidservaring, waarbij de geluidskwaliteit je niet zal teleurstellen. Je kunt de SoundSticks Wireless eenvoudig verbinden via Bluetooth.

Bekijk de prijs bij MediaMarkt of kijk welke speakers Harman Kardon nog meer heeft

Logitech MX Sound

Voor relatief goedkope en compacte speakers kun je kiezen voor de Logitech MX Sound. Deze Bluetooth speakers zijn een goede upgrade ten opzichte van het geluid van de interne iMac-speakers. Door hun compacte ontwerp nemen ze niet al te veel ruimte in op je bureau en ondanks het kleine formaat bieden deze speakers toch een prima geluidskwaliteit.

Logitech iMac speakers

Logitech zelf spreekt van een ‘premium audio experience’, al moet je bij een prijs van rond de honderd euro natuurlijk ook geen overdreven verwachtingen hebben. Je kunt via Bluetooth of een kabel luisteren en moeiteloos wisselen tussen beide, dankzij de Easy-Switch functie.

Bekijk de prijs van de Logitech MX Sound bij Coolblue of schaf ze goedkoper aan via Amazon

Bose Companion 2 en 20

Met de Bose Companion 2 serie III-computerspeakers geniet je van muziek, films en games. Deze compacte stereoluidsprekers bieden je levensecht, helder geluid op elk volume. TrueSpace-technologie zorgt voor een ruimtelijk multimedia-geluid. Dit is iets dat gemiddelde computerspeakers niet waarmaken. Je kunt een audiospeler of smartphone aansluiten op de audio-ingang en vervolgens naar je favoriete muziek luisteren.

Bose Companion 20

Mag het wat meer kosten, dan adviseren we de Bose Companion 20. Die heeft ook TrueSpace-technologie maar ze zijn wat slanker en chiquer. Met de afstandsbediening kun je de speakers aan en uit zetten en het volume bedienen. Ook vind je op de control pod een AUX-ingang en hoofdtelefoonaansluiting.

Bekijk de prijs van de Bose Companion 2 bij Coolblue of bekijk ze bij MediaMarkt. Zoals gezegd is de Bose Companion 20 iets duurder

Razer Nommo

Een populaire speakerset voor zijn prijs is de Razor Nommo. Smaken verschillen, maar de Razer Nommo heeft voor een pc-speakerset een uniek uiterlijk. Door het gekozen ontwerp passen deze speakers gemakkelijk naast je iMac op je bureau. Let wel op dat ze qua formaat vrij groot zijn, waardoor ze nogal opvallen. De speakers zijn bijna 30 cm hoog. De Razer Nommo’s zijn speciaal ontworpen voor games, maar bieden ook voor films en muziek een prima geluid.

Razer Nommo Chroma

Er zijn twee varianten: de normale speakers en een Chroma-versie waarbij je een regenboog aan kleuren op je bureau krijgt. Dat vinden gamers misschien leuk, maar het past minder bij het minimalistische design van de meeste bureau’s van Mac-gebruikers. Persoonlijk zouden wij kiezen voor de normale variant zonder verlichting onder de voet. Die is bovendien een stuk goedkoper.

Bekijk de prijs van de Razer Nommo bij Bol.com of bekijk de verschillende modellen bij Coolblue.

Harmon Kardon Aura Studio 2

Een ander bijzonder product uit de line-up van Harmon Kardon is de Aura Studio 2. Menig persoon zal het erover eens zijn: het design van deze speaker valt direct op. Met zijn ronde turbine brengt deze speaker een bijzonder diep en helder 360 graden geluid. Deze doorzichtige speaker is tevens uitgerust met wit sfeerlicht voor een extra subtiele dimensie. Hou er wel rekening mee dat deze speaker niet beschikt over Wi-Fi en multiroom-functies. Het is ook maar de vraag of je twee stuks aan weerszijden naast je iMac zult gaan zetten. Voor veel mensen zal één speaker voldoende zijn.

Harman Kardon Aura Studio 2

Met de Harman Kardon Aura Studio 2 haal je prachtig geluid in huis met een perfecte sfeer. Deze Bluetooth speaker beschikt over een zeer hoge geluidskwaliteit. De Aura Studio 2 heeft zes 1.5″ high/mid-range transducers en een 4.5″ subwoofer. Het frequentiebereik is 50 tot 20000 Hz. Om een idee te krijgen wat het formaat op je bureau is: hij meet 36,3 x 25,2 x 25,2 cm.

Bekijk de Harmon Kardon Aura Studio 2 bij Bol.com of bij Coolblue.

Apple HomePod

Een HomePod voor op je bureau? Het kan een idee zijn als je de voorkeur geeft aan officiële Apple-producten en Siri onder handbereik wilt hebben. Hij is nog niet te koop in Nederland en je zult nog in het Engels tegen de HomePod moeten praten, maar dat hoeft je niet tegen te houden. De Apple HomePod biedt een waanzinnige geluidservaring in een compacte vormgeving en in fraai jasje. Via AirPlay kun je eenvoudig geluid streamen vanaf je Mac naar je HomePod. Het design past zonder probleem bij elk ander Apple-apparaat. Net als bij de Aura zul je niet zo snel twee speakers aan weerszijden van je iMac zetten, maar omdat de HomePod 360 graden geluid geeft en rekening houdt met de layout van de ruimte hoeft dat geen probleem te zijn. Om de speaker aan te schaffen zul je voor nu nog wel even de grens over moeten. Lees meer over deze speakers in onze uitgebreide HomePod review.

Alles over HomePod kopen lees je in ons onderstaande artikel.

[ad_2]

- Advertentie -