Gemeente start met voorbereiding vernieuwing centrumplan

[ad_1]

PUTTEN Vooruitlopend op de vernieuwing van het centrum (Fontanusplein, Kerkplein en het kernwinkelgebied) beginnen de nutsbedrijven op maandag 2 maart met het vervangen van de kabels en leidingen. De direct betrokkenen zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld. Daarnaast organiseert de gemeente, in samenwerking met de nutsbedrijven, op woensdagavond 19 februari een inloopavond over deze werkzaamheden. Belangstellenden zijn tussen 19.30 en 21.00 uur welkom in het gemeentehuis.

Behalve de werkzaamheden van de nutsbedrijven worden er in de komende periode diverse bomen gerooid. In verband met het broedseizoen gebeurt dit op korte termijn. Deze bomen staan met name aan de Papiermakersstraat en bij de Krommestraat vanaf De Hertogh richting de Papiermakersstraat. Bij de hoofdingang van De Aker, op grondgebied van de Hervormde Kerk, worden 5 bomen gekapt. Ook op het parkeerterrein aan de Brinkstraat worden in de komende weken bomen gerooid en hagen verwijderd. Dit om tijdelijk ruimte te creëren voor de wekelijkse markt die vanaf april op deze locatie wordt gehouden. Het gaat hier hoofdzakelijk om groen dat aan vervanging toe is.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Uitgangspunt van het college van burgemeester en wethouders is om het centrum van Putten zo groen mogelijk te houden. Dit ook ter voorkoming van hittestress. Mede om die reden worden op het Fontanusplein en Kerkplein 19 nieuwe volgroeide bomen geplaatst. Naast de aanplant van het nieuwe groen blijft de dubbele rij bomen tussen De Hertogh en de Oude Kerk gehandhaafd. Ook de bomen in de Kelnarijstraat en de historische lindes maken onderdeel uit van het groenplan. Na de terugkeer van de weekmarkt op het Fontanusplein en Kerkplein wordt er ook nieuw groen aangeplant op de parkeerplaats aan de Brinkstraat.

De gemeenteraad heeft het Centrumplan en het daarop volgende ontwerp in 2019 vastgesteld. In totaal investeert de gemeente de komende jaren voor een bedrag van 4 miljoen euro in het centrum van Putten. In 2020 worden zowel het Fontanusplein als het Kerkplein vernieuwd. In 2021 is het kernwinkelgebied aan de beurt. Met het vervangen van de leidingen en het rooien van bomen wordt een voorschot genomen op de officiële start van de uitvoering van het Centrumplan. De gemeente organiseert woensdag 22 april een startbijeenkomst, met in de middag een starthandeling en in de avonduren een bijeenkomst voor omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden. Nadere informatie hierover volgt later. 

[ad_2]

- Advertentie -