Film en muziek als ontspanning

[ad_1]

Ernst Neve is hoofdredacteur

van het maandmagazine HVT

- Advertentie -

(Hifi Video Test).

Hij bericht over opvallende

trends op hifi- en

audiogebied.

Het gebeurde voor onze ogen. Eerst onze minister-president Mark Rutte die, na het komische handenschud- en meetrekken in de nek-voorval met RIVM-baas Jaap van Dissel, toch een reeks ernstigere maatregelen afkondigde om het coronavirus te mitigeren om uiteindelijk het volk als een echt staatsman toe te spreken met heldere en ontnuchterende taal. Ik heb nog wel even het woord mitigeren opgezocht: verzachten, matigen, verlichten. Alles duidt erop dat de verspreiding van en besmetting met dit virus zeer ernstige vormen gaat aannemen, en ik houd dan ook mijn hart (en pen) vast als ik me afvraag wat de situatie vandaag zal zijn, ongeveer vier dagen na het schrijven van deze rubriek.

Gelukkiger

Professor Erik Scherder zegt al tijden dat je van muziek gelukkiger wordt. Daarom wil ik de zonnige kant belichten die er aan het thuiswerken zit. Op een gegeven moment zul je je toch bezig moeten houden met zaken waar je van opvrolijkt. Al was het maar om je wat afleiding te bezorgen. Wat kun je dan beter doen dan je op muziek storten? Niet alleen is het een uitgelezen moment je muziekcatalogus opnieuw te verkennen, het kan ook het moment zijn nieuwe apparatuur uit te kiezen en uitgebreid te beluisteren in de eigen omgeving. De economie zal toch op een of andere manier moeten doordraaien.

Voorlichten

Bij de speciaalzaken wordt niet gehamsterd, dus de kans op besmetting is daar ook een stuk minder. Dus dan toch maar kiezen voor die nieuwe tv, luidsprekerset of hoofdtelefoon. Of laat je eens goed voorlichten door de kenners, zij het op gepaste afstand. En toch maar dat proefabonnement op Tidal, Qobuz, PrimePhonic, Netflix of Prime Video proberen. Het is bewezen dat je van het luisteren naar muziek ontspant, gelukkiger wordt zelfs. Spotify is tenslotte gratis, en bij het toetreden tot de Nederlandse markt heeft Amazon besloten hun Prime Video-abonnement voor slechts 2,99 euro per maand aan te bieden. Net als de andere streamingdiensten kun je het trouwens een maand gratis proberen.[ad_2]

- Advertentie -