Fietsoversteek Roosendaalseweg in Putten verkeersveiliger gemaakt

[ad_1]

PUTTEN De gemeente Putten heeft de fietsoversteek op de Roosendaalseweg ter hoogte van de Groene Scheg en de Klaverstraat verkeersveiliger gemaakt. Knipperlampen in de weg en extra verlichting in het donker attenderen het verkeer op de Roosendaalseweg nu op overstekende fietsers.

De gemeente ontving meerdere meldingen van onveilige situaties voor fietsers. Hoewel fietsers voorrang hebben, kregen ze dat niet altijd. Mede doordat zij te laat werden opgemerkt door automobilisten. Na een inventarisatie en gesprekken met buurtbewoners heeft de gemeente de oversteek veiliger gemaakt voor de gebruikers.

- Advertentie -

BASISSCHOOL ,,Deze oversteek wordt veel gebruikt door kinderen van de nabijgelegen basisschool en bezoekers van het park. Het is een geruststellende gedachte dat zij nu veiliger kunnen oversteken”, zegt wethouder Roelof Koekkoek.

SENSOREN De aankomende fietsers worden door sensoren in het fietspad vroeg ontdekt. Als zij dichterbij de fietsoversteek komen, gaan de oranje lampen in de weg knipperen. In het donker is de oversteek nu ook verlicht. De verlichting brandt normaal op 40 procent. Als er een fietser aankomt, gaat de verlichting op 100 procent┬ábranden. Wanneer de fietsers voorbij zijn, gaan de oranje knipperlampen uit en dimt de verlichting. Wethouder Koekkoek: ,,Deze oplossing maakt het verkeer op de Roosendaalseweg extra opmerkzaam. De buurt is er blij mee. Een mooi gezamenlijk resultaat.”

[ad_2]

- Advertentie -