Dyson | Hollander Techniek installeert duurzame innovatie

[ad_1]

Hollander Techniek is als technisch dienstverlener actief in drie marktsegmenten: retail, utiliteit en industrie. Het bedrijf focust zich op het bieden van totaaloplossingen: van ontwerp tot implementatie en onderhoud. Duurzaamheid speelt daarbij een centrale rol, zowel in de langetermijnvisie als in de dagelijkse praktijk. In alle processen en systemen die het bedrijf ontwikkelt, worden energie en grondstoffen efficiënt gebruikt.

De uitdaging

Hollander Techniek’s kernwaarden komen tot uiting in alles wat het bedrijf doet. Dus toen de sanitaire ruimtes van één van hun vier vestigingen gerenoveerd werden, ging het bedrijf op zoek naar de meest efficiënte en duurzame oplossing voor het wassen en drogen van handen. Hollander Techniek nam het CO2- en waterverbruik, de totale milieu-impact en het gebruiksgemak in haar overwegingen mee.

- Advertentie -

“Duurzaamheid en efficiëntie behoren beide tot onze kernwaarden. Bij projecten die we voor klanten uitvoeren maar ook bij interne operaties. Toen onze toiletruimten aan renovatie toe waren, sprak het dus voor zich dat we kozen voor de meest efficiënte en duurzame manier van handen wassen en drogen.” – René Kronmöller, Inkoper, Hollander Techniek

De oplossing

Deze 2-in-1 oplossing voldeed aan de hoge eisen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid én had op de lange termijn ook de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Minimaal gebruik van energie en water
Traditionele warmeluchtdrogers hebben een lange droogtijd en een hoog energieverbruik. De Dyson Airblade Wash+Dry handdroogkraan droogt handen volledig binnen 14 seconden en bespaart daarmee energie en water. Ook produceert de elektrische jetdroger tot 76% minder CO2 dan andere handdrogers en zelfs tot 80% minder dan papieren handdoekjes.

Gebruiksgemak
Alle werknemers wassen en drogen hun handen direct boven de wastafel, wel zo makkelijk en efficiënt. Er druppelt geen water meer op de vloer, omdat mensen niet meer naar een losse droger hoeven te lopen. En de rommel van papieren handdoekjes behoort ook tot het verleden.

Schoon en kostenbesparend
De Dyson Airblade Wash+Dry handdroogkraan is geheel sensorgestuurd en touch-free, waardoor de toiletruimte er strak uitziet en de verspreiding van ziektekiemen wordt tegengegaan. Ook is de handdroogkraan uitgerust met een HEPA-filter dat 99,97% van bacteriën uit de gebruikte lucht filtert.

De droogkraan is makkelijk schoon te houden, extreem energie-efficiënt en de operationele kosten zijn tot 98% lager dan bij papieren doekjes en tot 80% lager dan bij andere handdrogers. “Het was een flinke investering,” aldus René. “Maar dankzij de lage onderhoudskosten, het gebruiksgemak en de minimale milieubelasting was het dat zeker waard.”

[ad_2]

- Advertentie -