Duurzaam bouwproject Hof van Cartesius wordt in januari feestelijk geopend

[ad_1]

Het Hof van Cartesius, een creatieve en circulaire broedplaats aan de Vlampijpstraat, opent op 12 januari feestelijk de deuren. Na een lang traject met investeerders en Gemeente en een succesvolle crowdfunding hebben de initiatiefnemers begin 2017 groen licht gekregen voor het bouwtraject.

De initiatiefnemers spreken van een bijzonder bouwtraject. “Negentig procent van de materialen, van constructie tot interieur, is eerder gebruikt. Het Hof is een voorbeeld voor het reduceren van de afvalberg door de bouwsector. Ook krijgen de gebruikers ruimte om zelf hun gevel en interieur af te bouwen waardoor de paviljoens gevormd worden door een pallet van verschillende gebruikte materialen. Het Hof is hiermee een proeftuin voor circulair en duurzaam bouwen en is dan ook aangedragen voor de Duurzaam Bouwen Awards.”

- Advertentie -

Op 12 januari 2018 opent Wethouder Jeroen Kreijkamp formeel Het Hof van Cartesius. Dit gaat samen met een openingsfeest georganiseerd door alle creatieve ondernemers uit Het Hof. Drie ondernemers uit het netwerk van Het Hof zijn geselecteerd voor de Circulair Design Awards van Rabobank regio Amsterdam in samenwerking met Desko Kantoormeubelen. Ook hun ontwerpen zijn te zien op 12 januari. Daarnaast zijn er allerlei andere activiteiten te doen tijdens de opening. Zo is er een rollerdisco en kan er een rommelbot en een broodplank gemaakt worden. Kijk hier voor het volledige programma.[ad_2]

- Advertentie -