Desko: “Juist architecten zijn een belangrijke schakel bij circulaire kantoorinrichting”

[ad_1]

In de aanloop naar de uitreiking van de Architectenweb Awards – begin november, leggen we een aantal vragen voor aan de partijen die de prijzen mede mogelijk maken. Vandaag: Michael Kuiper, directeur van circulair kantoorinrichter Desko.

Wat is voor Desko de reden om de Architectenweb Awards te sponsoren?
“Door de Architectenweb Awards te sponsoren hopen we de aandacht te vestigen op duurzame interieurinrichting voor kantoren; we hopen dat steeds meer architecten duurzame kantoorinrichting omarmen. Desko is gespecialiseerd in circulaire interieurinrichting. We stellen onszelf ten doel cirkels te blijven sluiten en voor architecten die duurzaamheid als missie zien, zijn we een uitstekende partner.”

Hebben interieurarchitecten een belangrijke invloed op een eventueel circulaire kantoorinrichting, of zijn facility managers en directies van de opdrachtgever vooral bepalend?
“Juist de (interieur)architecten zijn voor Desko een zeer belangrijke schakel in het aankoopproces. Een architect kan bij de start van een verbouwing, verhuizing of uitwerking van een nieuwe inrichting het gebruik van duurzaam meubilair stimuleren.”

- Advertentie -

“Architecten bekijken bijvoorbeeld samen met de klant naar het bestaande meubilair; dat heeft vaak nog een enorme waarde. De architect kan bijvoorbeeld adviseren een gedeelte van het bestaande meubilair te ‘refurbishen’ naar wensen en kleuren van dit moment, of om een gedeelte van het meubilair te huren.”

“Desko levert naast nieuw ook hergebruikt en refurbished kantoormeubilair. En bedrijven kunnen bij ons ook nieuwe A-merkmeubels leasen. Dan betalen ze voor het gebruik en worden geen eigenaar van het meubilair.”

Ervaren jullie een groeiende interesse in circulariteit of is het een noodzaak waarvan het besef nog moet groeien?
“We ervaren zeker een groeiende interesse! Waar we vijf jaar geleden nog moesten uitleggen wat circulaire interieurinrichting inhield, hebben we steeds meer partners met een zelfde missie, die begrijpen waar we over spreken! We worden steeds vaker al vanaf de eerste schets betrokken bij een project.”

“Er zijn als meerdere mooie projecten tot stand gekomen waar een creatieve samenwerking het juiste effect gaf aan het eindresultaat. Onlangs hebben we samen met een hele creatieve architect het hoofdkantoor van L’Oréal helemaal vernieuwd.”

Is hoogstaande architectuur een inspiratiebron voor jullie?
“Architectuur inspireert ons bij het ontwikkelen van vernieuwingen op het gebied van meubilair. We kijken goed waar vormen en kleuren samenkomen of juist niet. Op deze wijze kunnen wij de vraag uit de markt weer goed beantwoorden.”

“Duurzame architecten met dezelfde missie als die van ons betrekken wij graag in onze keten. Ze kunnen zich vrijblijvend aansluiten bij ons partnerprogramma zodat we kunnen samenwerken aan mooie projecten.”

[ad_2]

- Advertentie -