Bobby’s Gin viert jubileum met bijzondere fles

[ad_1]

Bobby's Gin 5YRS Edition
Alle flessen van Bobby’s op een rij

Dit jaar bestaat Bobby’s Gin 5 jaar. Een mooie aanleiding om iets speciaal te doen. Onder leiding van Master Distiller Ad van der Lee is een mooie 5 YRS Edition gemaakt.

Bobby’s maakt één van de lekkerste Nederlandse gins. We waren dan ook erg benieuwd toen we een uitnodiging kregen om de speciale editie van de gin te komen proeven. Hiervoor moesten we ons melden bij één van de iconische molens in het centrum van Schiedam: De Vrijheid. Deze molen uit 1785 is nog steeds in bedrijf en zorgt onder andere voor de granen die aan de basis staan voor Bobby’s Gin.

- Advertentie -

Onder het genot van een Gin-Tonic met Bobby’s horen we verhalen over de molen en de stad, maar vooral over Bobby’s Gin. Bijvoorbeeld hoe de grootvader van Bobby’s-oprichter Sebastiaan van Bokkel aan het begin van alles stond. Hij dronk graag jenever uit een kruik, waarin hij een eigen mengsel van kruiden uit de Molukken liet trekken. Op basis van het recept van Opa Bobby is deze gin ontstaan.

Houten huwelijk

Inmiddels bestaat Bobby’s Gin dus 5 jaar en is het merk zeer succesvol in zowel Nederland als ver daarbuiten. Steeds meer bartenders over de hele wereld ontdekken de unieke smaak en de mogelijkheden van deze gin. Een bijzonder jubileum vraagt om een bijzondere fles. Tijdens een brainstorm over wat te doen met deze mijlpaal kwam het team van Bobby’s op Wikipedia tegen dat een 5-jarig huwelijk ook wel een houten huwelijk wordt genoemd. Dit bleek een mooi uitgangspunt te zijn voor een nieuwe gin.

Voor de rest van het verhaal verlaten we de molen en steken we de straat over naar Branderij “De Tweelingh”. Hier werkt Master Distiller Ad van der Lee voornamelijk aan de jenevers van Notaris. Maar hier ligt ook de basis voor de nieuwe gin van Bobby’s. Van der Lee bleek namelijk als sinds het begin van Bobby’s een kleine partij gin in houten vaten te bewaren. Deze vatgerijpte of barrel aged gin is uitgewerkt tot een mooie blend, maar daar kwam nog wel heel wat bij kijken.

Bobby's Gin 5YRS Edition
Master Distiller Ad van der Lee schenkt de nieuwe gin rechtstreeks uit het vat

Na lang onderzoeken, proeven en blenden kwam de basis van een vat met Notaris uit 2014. Dit vat met nummer 329 vormt 20% van de blend. De overige 80% is Bobby’s Gin die heeft gerijpt op virgin bourbonvaten van Amerikaans eiken. Door groeven aan de binnenkant van het vat te maken, heeft het hout meer oppervlak en kan het nog beter de kenmerkende vanilletonen afgeven. Naast vanille proef je ook verse citrus, peper en hout. Voeg daaraan de mooie smaak van de kruiden van de originele Bobby’s toe en je heb iets dat werkelijk speciaal is.

Proeverij

Tijdens een proeverij onder leiding van Ad van der Lee proeven we eerst de reguliere jenever van Notaris, dan een uniek restje uit vat nummer 329. Vervolgens stappen we over op de klassieke Bobby’s Gin en twee verschillende houtgerijpte versies van deze gin. Uiteindelijk komt alles samen in de Bobby’s 5 YRS Edition. Een mooie blend van jenever en gin en tonen die de verschillende vaten hebben gegeven. Je proeft onmiskenbaar de kruidige tonen van Bobby’s met daarbij nog veel meer spannende smaken.

Het resultaat komt in oktober uit als een Bobby’s Special Edition in een oplage van slechts 1000 flessen, waarvan er maar 329 op de Nederlandse markt zullen komen. De verkoopprijs voor deze mooi verpakte fles is €99,95. Wil je een fles bemachtigen, dan kun je het best op 14 of 15 september naar het Schiedamsche Jeneverfestival. Daar kun je bij de stand van Slijterij Alambic de gin proeven en een fles reserveren.

Bobby's Gin 5YRS Edition
Door te proeven ontdekken we hoe de nieuwe gin is gemaakt
Bobby's Gin 5YRS Edition
In dit vat zit de nieuwe gin
Bobby's Gin 5YRS Edition
Om te proeven
Bobby's Gin 5YRS Edition
We begonnen de middag met een Gin-Tonic met Bobby’s Gin

[ad_2]

- Advertentie -