5 tips voor een innoverend kantoor

[ad_1]

kantoormeubelen
Foto: Havic

We brengen flink wat tijd door op kantoor en daarom is het belangrijk dat het een plek is waar je je thuis voelt en dus lekker kunt werken. Met deze tips maak je van jouw kantoor de ideale werkplek.

Verschillende stoelen

Het ligt misschien voor de hand, maar het allerbelangrijkst op kantoor zijn goede stoelen. Wie een belangrijk stuk moet schrijven of zich moet concentreren op de financiële administratie zit waarschijnlijk het liefst aan een klassiek bureau en een goede bijpassende bureaustoel. Maar voor een informele brainstorm of een ontspannend klusje is een lekkere bank of stoel misschien wel fijner. Een modern en innoverend kantoor heeft werkplekken die passen bij verschillende taken en zorgt dat iedereen overal kan aansluiten. Iets om over na te denken tijdens de kantoorinrichting.

- Advertentie -

Verstelbare bureaus

In een slim kantoor kan er simpel en snel geschoven worden met de tafels en bureaus. Zo kan een team handig bij elkaar samenwerken of iemand zich even alleen concentreren op een lastige klus. Handige bijkomstigheid is dat alles voor de vrijdagmiddagborrel ook snel aan de kant kan. Flexibiliteit heeft de toekomst op kantoor.

Ontmoetingsplekken

Het hangt er natuurlijk helemaal van af hoe groot jouw bedrijf is, maar het is goed dat alle collega’s elkaar kunnen ontmoeten, zodat er geen eilandjescultuur ontstaat. Maak hiervoor bijvoorbeeld ruimtes tussen afdelingen waar mensen kunnen overleggen, lunchen of ontspannen. Je zult zien dat verschillende mensen makkelijk met elkaar in gesprek raken. Qua inrichting moet je hierbij denken aan lekkere banken of comfortabele flexplekken. Wie echt lef heeft, breekt muren weg en wisselt alle verschillende soorten werkplekken af in een grote ruimte.

Plek voor ontspanning

Een mens kan zich niet acht uur lang concentreren op enkel belangrijke taken. Het is goed om af en toe stoom af te blazen of gewoon even weg te zijn van de werkplek. Maak in je kantoor een paar plekken waar mensen zich kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld in een ruimte waar een tafelvoetbaltafel staat, een dartboard of een flipperkast. Je zult zien dat de collega’s na het opladen van de batterij er weer tegenaan kunnen. Wil je nog een stapje verder dan een potje tafelvoetbal? Denk dan eens aan een ruimte waar collega’s muziek kunnen maken. Een geluidsdichte kamer met daarin muziekinstrumenten zal de creativiteit ten goede komen. Bovendien hoef je geen band of DJ meer te boeken voor een bedrijfsfeest.

Planten en dieren

Tijd doorbrengen in de natuur is enorm ontspannend. Op kantoor kun je de natuur prima nabootsen met grote planten in de ruimtes. Het heeft vele voordelen. Het ziet er mooi uit, het zorgt voor zuurstof en een schone lucht en het is bewezen ontspannend. Wie niet met al te veel collega’s rekening hoeft te houden, kan er ook voor kiezen om honden toe te staan op de werkvloer. Het helpt voor mensen om de verhoudingen tussen werk en privé beter in balans te houden en is daarnaast ook ontspannend.

Volg Mixed Grill op social media

[ad_2]

- Advertentie -