Imac 27 inch aankopen, welke specs?

[ad_1]

Hallo!

Ik zit er aan te denken begin volgend jaar ofwel mijn Macbook pro te vernieuwen ofwel een iMac 27 inch aan te kopen, nu zit ik een beetje vast op het gebied van configuratie… Heb al geprobeerd info in te winnen bij een Apple verdeler maar die praten alleen maar met je mee wanneer je het hebt over upgrades en ik heb liever feedback waar ik wat aan heb…

- Advertentie -

Even een beetje background info: ik werk momenteel op een Macbook pro 15 retina eind 2013. Ik ben toen voor het instapmodel gegaan en tevens was dit een killer machine voor hetgeen ik er toen mee deed… (schoolwerk, internetten, een beetje foto editing, films kijken, lichte games,…)

Op zich nog steeds heel tevreden over deze Mac en hoe hij verouderd. Door de SSD is hij nog steeds snel. Toch komt hij nu op een aantal punten te kort maar dit komt doordat ik andere zaken (te zware taken) van deze Mac verwacht. Daarom wil ik upgraden.

Ondertussen zou ik mijn Mac willen gebruiken voor: internet, graphic design (photoshop, indesign & illustrator), een beetje gaming,… Maar ook naar de toekomst toe vind ik het belangrijk de juiste keuze te maken en dat is waar het spaak loopt bij mijn kennis over hardware en specificaties. Ik ben kort geleden begonnen als zelfstandig grafisch vormgever en marketing consultant en misschien breid ik mijn skills naar de toekomst ook wel uit naar web development en video (editing). Wat is dan een verstandige keuze?

Ik zit er aan te denken deze iMac 27 inch aan te kopen:

3,7‑GHz 6‑core Intel Core i5-processor van de 9e generatie, Turbo Boost tot 4,6 GHz
8 GB 2666‑MHz DDR4‑geheugen (zelf ga ik deze upgraden naar 32GB)
Radeon Pro Vega 48 met 8 GB HBM2-geheugen
1 TB SSD‑opslag
Magic Mouse 2
Magic Keyboard – Nederlands

Nu zijn mijn vragen: is de i5 processor voldoende? Ook naar de toekomst toe of kan ik beter upgraden naar de I9?
Is de Radeon pro vega 48 misschien te zwaar? Het verschil tussen 580X en de vega 48 is mij niet duidelijk buiten het feit dat de vega 48 veel zwaarder is of course. (Ik heb geprobeerd wijzer te worden uit wat vergelijking video’s maar over het algemeen reviewen ze enkel de spect out modellen ipv de i5 samen met de 580X.)

Tot slot: als upgraden naar de I9 en de vega 48 verstandig is, is dan upgraden naar de iMac Pro misschien beter met oog op duurzaamheid naar de toekomst toe? Ik vind het belangrijk om nu een goede ‘investering’ te doen en niet voor verrassingen komen te staan of te denken na 1 of 2 jaar: “had ik maar…” Misschien is de iMac pro nu over kill maar ik weet niet hoe de Adobe programma’s of andere programma’s evolueren in de komende jaren en misschien houdt de iMac pro zich dan beter, ik wil niet iedere 3 a 4 jaar € 5.000,- moeten ophoesten:)

Alvast bedankt voor de feedback en het meedenken.



[ad_2]

- Advertentie -