Nederlandse consument gebruikt vaste telefoon minder vaak

[ad_1]

De Nederlandse consument gebruikt de vaste telefoon minder vaak, blijkt uit onderzoek van Telecompaper Consumer Insights. In het derde kwartaal van 2017 gebruikte nog 25 procent van de Nederlanders dagelijks de vaste telefoon in huis. In het derde kwartaal van dit jaar is dat afgenomen naar 14 procent. Daar staat een bijna net zo grote groep tegenover van huishoudens die geen toestel hebben aangesloten op de vaste lijn: dit is nu 12 procent, terwijl dat eerder nog 6 procent was. 

Telecompaper Consumer Insights heeft consumenten in Nederland gevraagd hoe vaak zij of iemand anders uit het huishouden de vaste telefoon gebruiken om zelf anderen te bellen. 14 procent doet dat dus dagelijks. 21 procent belt nooit, maar wordt wel gebeld.

- Advertentie -

In september dit jaar had 67 procent van de consumenten een vaste telefoonaansluiting. Wat verder opvalt, is dat 12 procent van de mensen geen vaste telefoon meer heeft aangesloten op de lijn. Die telefoonlijn zit weliswaar nog in het (triple play) pakket, de huishoudens hebben ook een nummer, maar het heeft geen praktische betekenis meer. 

[ad_2]

- Advertentie -