‘Door showrooming lopen retailers miljarden euro’s mis’

[ad_1]

‘Showrooming’, een product eerst in een winkel bekijken en later online aanschaffen, kost winkeliers jaarlijks miljarden euro’s. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van vacaturezoeker RetailChoice. Volgens het onderzoek lopen Britse retailers hier ieder jaar ongeveer achttien miljard pond, omgerekend zo’n 21 miljard euro, door mis.

Het onderzoek stelt dat een op de drie Britse consumenten een keer per maand aan showrooming doet. Voor een op de tien zou dat iedere week zijn. Per consument die aan showrooming deed, ging afgelopen jaar zo’n 467 pond (547 euro) omzet verloren. Producten als meubels, parfum en sieraden worden graag in een fysieke winkel gekocht. meldt het onderzoek, terwijl elektronicaproducten en huishoudelijke apparaten vaak online aangeschaft worden.

- Advertentie -

In 2017 bleek uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen dat de verwachte kostenbesparing de belangrijkste drijfveer van consumenten is om een product uiteindelijk online aan te schaffen. Volgens het onderzoek daalt de kans op showrooming aanzienlijk als er meer verkoopmedewerkers rondlopen.[ad_2]

- Advertentie -