Consumentenvertrouwen in de lift, consumptie ook gestegen

[ad_1]

Het vertrouwen onder consumenten is deze maand licht gestegen. Het consumentenvertrouwen komt uit op min één, terwijl het vertrouwen vorige maand nog op min twee lag. Zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Ook de koopbereidheid onder consumenten is licht verbeterd. De deelindicator stond vorige maand nog op min één tegenover één in oktober. Consumenten zijn iets positiever over hun financiële situatie en vinden de tijd iets gunstiger voor het doen van grote aankopen. Het oordeel over het klimaat blijft in oktober onveranderd in vergelijking met september. 

- Advertentie -

De consumentenbestedingen zijn in augustus met 1,4 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Er werd vooral meer aan diensten besteed, meldt het CBS. 

Het meeste geld werd in augustus uitgegeven aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten. De uitgaven aan duurzame producten groeide ook dit keer, namelijk met 1,1 procent. Consumenten gaven aan voedings- en genotsmiddelen 0,8 procent meer uit dan een jaar eerder. Vorige week maakte het CBS bekend dat de detailhandel in augustus drie procent meer omzette dan in dezelfde maand een jaar eerder.
 [ad_2]

- Advertentie -