De beste gadgets om op reis mee te nemen deze vakantie

[ad_1]

10. Headphone splitter

Handige gadgets voor op reis hoeven niet ingewikkeld te zijn. Een headphone splitter is ontzettend eenvoudig, maar daarom niet minder handig. Wat is er nu fijner dan samen met je reisgenoot een film kijken of dezelfde muziek luisteren?

Wat dit een van de beste gadgets voor op reis maakt is dat een headphone splitter vrij goedkoop is. Een splitter voor twee personen (zoals deze) hoeft nog geen tien euro te kosten. Je moet natuurlijk wel dezelfde smaak in films en muziek hebben, maar als je dat hebt is een splitter een prachtig dingetje. Vraag maar aan Spider-Man, die weet er alles van.

- Advertentie -

9. Bluetooth speaker

Headphone splitters zijn mooi, maar als je de ruimte voor jezelf hebt is het natuurlijk een beetje suf om allemaal met je eigen koptelefoon aan een splitter vast te zitten. Gelukkig is daar een oplossing voor: de bluetooth speaker. Of je nu op je hotelkamer zit, of op een afgezonderd hoekje van het strand, met een bluetooth speaker maak je er een feestje van.

Een bluetooth speaker is helaas wel een tikje duurder dan een splitter, maar dat viel natuurlijk te verwachten. Er is tenslotte een behoorlijk verschil tussen een stekkertje en een volledige luidspreker. Gelukkig hoef je aan een bluetooth speaker ook geen klein fortuin uit te geven. Voor minder dan honderd euro kom je al een heel eind.

8. USB oplaadbare batterijen

Hoewel er steeds meer technologie op een interne oplaadbare batterij werkt, blijf je toch steeds dat ene apparaat houden dat gewoon op batterijen werkt. Irritant, want ze zijn altijd op het verkeerde moment leeg. In plaats van naar de winkel te lopen, of uren te moeten wachten tot traditionele oplaadbare batterijen vol zijn, kun je deze USB-batterijen gebruiken.

Je hoeft geen batterij-oplader mee te slepen, dus dat is al een voordeel. Voordeel nummer twee: ze laden vrij snel. Bovendien heb je niet eens per se een stopcontact nodig, ze kunnen namelijk ook opladen aan je laptop. Uiteindelijk zul je ergens een stopcontact moeten vinden, maar het is tenminste geen paniekvoetbal meer als er iets bijna leeg is.

7. Kabel met meerdere stekkers

Ben jij het ook zo zat om minstens drie, misschien wel tegen de tien opladers in je koffer te proppen? Je telefoon heeft een andere aansluiting dan die van je reisgenoot en je hebt een derde stekker nodig voor je andere apparaten. Zou het niet fijn zijn als je gewoon dezelfde kabel in kon pakken voor alles?

Het mooie is dat dat kan. Er zijn zelfs verschillende varianten op dat concept. Met dit kabeltje steek je de stekkers in elkaar, zodat er maar een is die het op een willekeurig moment doet. Deze kabel daarentegen heeft een vertakt uiteinde, waardoor je meerdere apparaten zou kunnen aansluiten. Een mooie gadget voor op reis als je wat ruimte over wil houden in je bagage.

6. Een draagbaar router

Internet op reis is een beetje een gok. Soms werkt het perfect, soms werkt het redelijk en soms werkt het gewoon niet. Sterker nog: soms is het er niet eens. Gelukkig is daar iets aan te doen. Met een mobiel router kun je overal waar je wil een wi-fi signaal opzetten.

Die hotspot heeft geen supersnelle verbinding, maar het is meestal genoeg voor je basisbehoeften. Misschien heb je die basisbehoeften eigenlijk niet of is je vakantie juist jouw moment om te ontsnappen aan het internet. Dan moet je natuurlijk geen mobiel router meenemen, maar als je misschien een keer wil Skypen met je familie thuis is het een prachtige gadget voor op reis.

5. goTenna

In tegenstelling tot het merendeel van deze lijst met gadgets voor op reis is goTenna vooral nuttig voor de avonturiers onder ons. Als jij ervan houdt om af en toe buiten de beschaving te treden zul je vast gemerkt hebben dat het telefoonbereik dan op sommige plaatsen weg kan vallen. Misschien is dat precies waarom je eropuit getrokken bent, maar soms is het ook lastig.

Als je gezamenlijk wil kamperen en toch elkaar wil kunnen bereiken als je iemand even uit het oog verliest is goTenna misschien iets voor jou. Dit apparaat koppelt via bluetooth aan je telefoon, waarna het de signalen van je telefoon omzet in radiogolven die een andere goTenna in de omgeving op kan pikken. Als je medereizigers niet al te ver weg zijn kun je zo elkaar bellen, zonder dat je direct bereikbaar bent voor de rest van de wereld.

4. Oplaadstekker met meerdere USB-poorten

Hotels, hostels, caravans en de meeste vakantie-accommodaties hebben allemaal één ding gemeen: er zijn meestal te weinig stopcontacten. Je zou natuurlijk een verlengsnoer met stekkerdoos mee kunnen nemen, maar dat is een behoorlijke hoeveelheid bagageruimte die je dan opgeeft. Gelukkig kan dat ook anders.

Veel apparaten, om niet te zeggen de meeste, kunnen tegenwoordig met een standaard USB-aansluiting opgeladen worden. Dat vergroot – of liever, verkleint – de mogelijkheden om meerdere apparaten op te laden met één stopcontact behoorlijk. Met een stekker als deze kun je zeker vier apparaten tegelijk in hetzelfde stopcontact laten opladen.

3. Handheld console

Als je vaker op deze site komt is het waarschijnlijk een veilige aanname dat je in meer of mindere mate gamer bent. Heb je altijd je games thuisgelaten, om je vervolgens op regenachtige vakantiedagen te zitten vervelen? Dat had niet gehoeven, want handheld gaming is al best lang een mogelijkheid.

Toegegeven, de handheld consoles van vroeger waren niet bepaald krachtpatsers, dus misschien heb je ze bewust nooit gebruikt. Tegenwoordig kun je alleen een stuk meer verwachten van een handheld. Of je nou een 3DS, PS Vita, of Nintendo Switch koopt, alle drie hebben ze de nodige games om je even zoet te houden. Het ontstijgt het begrip ‘gadgets’ misschien een beetje, maar het is wel leuk voor op reis.

2. Powerbank

We hadden het net al even over het enorme gebrek aan stopcontacten in hotels. Dat er zo weinig stopcontacten zijn wordt nog eens verergerd door het feit dat je vaak meerdere apparaten op moet laden. Tenzij je slecht weer hebt ben je op vakantie waarschijnlijk de hele dag op stap, zonder gelegenheid om je gestaag leeglopende apparaten een beetje muurmagie te voeren.

Powerbanks zijn gadgets die, zeker op reis, bijna onmisbaar is als je intensief gebruik maakt van je smartphone. Of je nu constant de kaart bij de hand houdt of altijd op zoek bent naar Pokémon, je batterij kan er behoorlijk van langs krijgen tijdens een uitstapje. Een powerbank bespaart je die stressvolle momenten dat je het percentage van je batterij letterlijk kunt zien aftellen.

1. Noise-cancelling headphones

Je hoeft eigenlijk niet eens echt uitgebreid op reis om het nut van noise-cancelling headphones in te zien. Als je op enig moment in je leven tegelijkertijd functionele oren had en wakker was, weet je alles van irritante achtergrondgeluiden. Je hoeft er soms niet eens de deur voor uit.

Kun je nagaan hoe erg het is op reis. Huilende baby’s in het vliegtuig, kwebbelende mensen in de trein, overal zijn geluiden om je aan te storen. Een gewone koptelefoon of een goed stel oortjes kunnen helpen, maar je blijft het lawaai er vaak doorheen horen. Voor wie echt ongestoord van A naar B wil is een goede noise-cancelling koptelefoon een onmisbare toevoeging aan je gadgets voor op reis.

Welke gadgets heb jij op reis altijd bij je?

Heb jij veel technologie mee op reis? Dan heb je vast zo je eigen systemen en trucjes gevonden om alles draaiende te houden. Laat in de reacties weten welke gadgets jij op reis meeneemt, voor je eigen gemak, of om je noodzakelijke apparaten te kunnen gebruiken.

Blijf je deze zomer thuis? Misschien heb je dan meer aan deze vijf barbecue-gadgets. Heb je een budget, maar wil je wel je leven vergemakkelijken of opleuken? Deze gadgets kosten minder dan 50 euro.

[ad_2]

- Advertentie -