Xiaomi introduceert de Mi Watch: de Apple Watch-kloon van $185

[ad_1]

Vorige week gaf Xiaomi al een voorproefje van de nieuwe Mi Watch, maar vandaag is hij officieel. De Chinese techgigant introduceert de nieuwe smartwatch, dat simpelweg een Apple Watch-kloon te noemen is, voor een prijs van $159.

De Mi Watch heeft het daglicht gezien en kan officieel door het leven gaan als een Apple Watch-kloon. Het slimme horloge lijkt qua uiterlijk bijzonder veel op smartwatches die Apple al jaren produceert. Deze vergelijking gaat overigens alleen echt op voor de hardware, want op software-gebied draait de Mi Watch op een aangepast versie van Google’s Wear OS. Het horloge is voorlopig alleen nog maar in China te koop en komt dus ook niet naar Nederland. Maar het is wel interessant om eens goed te kijken wat dit ding nu precies te bieden heeft.

- Advertentie -

Xiaomi Mi Watch: de Apple Watch-kloon van $185

Om de geruchten voor te zijn lanceerde Xiaomi vorige week al de eerste foto’s van hun nieuwe smartwatch. Toen konden we al opmaken dat het slimme horloge wel heel erg veel gelijkenissen had met de Apple Watch. Nu hebben we de mogelijkheid om de vergelijking ook op het gebied van specificaties te maken. De Chinese techgigant introduceerde gisteravond het gloednieuwe horloge en ging iets dieper in op de details van de Mi Watch.

De Xiaomi Mi Watch beschikt over een 1.78-inch AMOLED Display met een pixeldichtheid van 331 (lekker scherp). Daarbij zit er een batterij van 570mAh in het slimme horloge, wat volgens Xiaomi genoeg is om deze 36 uur lang mee te laten gaan. Wanneer we dieper naar de specificaties kijken treffen we een Snapdragon Wear 3100 processor aan in combinatie met 1GB aan RAM geheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. De Mi Watch beschikt verder over Wi-Fi, Bluetooth en NFC functionaliteiten. Daarnaast beschikt hij over een hartslagmeter en wordt er eSim ondersteuning geboden.

Xiaomi Mi Watch Apple Watch
Drie slimme klokjes op een rij (Afbeelding: Xiaomi)

Het slechte nieuws is dat de Mi Watch, dat een prijskaartje van $159 heeft gekregen, alleen in China te koop zal zijn. Vanaf 11 november kunnen consumenten daar het apparaat aanschaffen en blijven we hier in Europa achter. Er is een kans dat de smartwatch ook onze kant op komt, maar dat is alles behalve zeker. Er is op dit moment in ieder geval nog geen bewijs voor.

Reageer op artikel:

Xiaomi introduceert de Mi Watch: de Apple Watch-kloon van $185

[ad_2]

- Advertentie -