Sonos Flex: nieuw maandelijks abonnement op speakers

[ad_1]

Sonos maakt volgens velen begeerlijke spullen, maar het Amerikaanse audiomerk is alles behalve goedkoop. De onlangs op de markt gebracht Symfonisk-speakers van IKEA en Sonos zijn goedkoper, maar wie the real deal wil zonde eenmalig een smak geld uit te geven, kan nu ook voor een abonnement kiezen.

Het abonnement heet Sonos Flex en komt in drie varianten. Het goedkoopste abonnement kost 15 euro per maand, daar krijg je twee Sonos One-speakers voor. De duurste variant kost 50 euro per maand en biedt een Playbar, Subwoofer en twee Sonos One-speakers.

- Advertentie -

Sonos als abonnement: drie opties

De drie formules zijn afgestemd op verschillende gebruiksscenario’s. Het goedkoopste abonnement (€ 15,- per maand) met twee One-speakers is geschikt voor muziek in kleine woningen. Het tweede abonnement (€ 25,- per maand) voegt daar een Beam-soundbar aan toe en is geschikt voor middelgrote woningen met een TV. Het duurste abonnement (€ 50,- per maand) biedt volgens de fabrikant een thuisbioscoop met een Playbar, Subwoofer en twee One-speakers.

De Amerikaanse speakerfabrikant laat gebruikers bij het aangaan van een abonnement kiezen tussen zwarte of witte speakers. Upgrades naar nieuwe modellen zijn inbegrepen en opzeggen kan iedere maand. Installeren moet je zelf doen, tenzij je in Amsterdam woont en het duurste pakket afneemt, dan komt Sonos het doen.

Sonos Beam lifestyle plaatje
Klik/tap voor groter.

Een Sonos huren is niet altijd goedkoper

Een snelle berekening leert dat de abonnementen niet altijd goedkoper zijn. Na 28 tot 37 maanden huren, was direct kopen goedkoper geweest. De meeste speakers worden langer dan drie jaar gebruikt en krijgen lang software-ondersteuning. Daarnaast is er bij koop ook nog sprake van restwaarde. Flex biedt dus veel flexibiliteit, maar op lange termijn niet de beste deal.

Bundel 1 (2x One)

  • Losse aanschafprijs: € 458,-
  • Prijs per maand: € 15,-
  • Huren duurder na: 31 maanden

Bundel 2 (2x One + Beam)

  • Losse aanschafprijs: € 678,-
  • Prijs per maand: € 25,-
  • Huren duurder na: 28 maanden

Bundel 2 (2x One + Playbar + Sub)

  • Losse aanschafprijs: € 1.827,-
  • Prijs per maand: € 50,-
  • Huren duurder na: 37 maanden

Reageer op artikel:

Sonos Flex: nieuw maandelijks abonnement op speakers

[ad_2]

- Advertentie -