Koptelefoon kwijt? Tile-trackers worden in gadgets ingebouwd

[ad_1]

Tile is een gadget voor de vergeetachtige persoon. Het bedrijf maakt bluetooth-labeltjes die gekoppeld worden met de telefoon van de gebruiker. Ben je daarna je sleutels kwijt, kun je de Tile laten rinkelen via je telefoon (of je telefoon via een knop op de Tile).

Mochten je spullen onverhoopt buiten je eigen bereik raken, kunnen ze alsnog worden gevonden door andere Tile-gebruikers die wel in de buurt zijn. Beide mogelijkheden van Tile komen nu ook naar allerlei gadgets van andere fabrikanten. Tile is een namelijk een samenwerking gestart met makers van bluetooth-chips zoals Qualcomm, Dialog Semiconductor, Silicon Labs en Toshiba.

- Advertentie -

Fabrikanten die de chips van die bedrijven gebruiken, kunnen straks ondersteuning van Tile inschakelen op hun producten. Zo hoeft Tile geen overeenkomst te sluiten met alle makers van Bluetooth-gadgets, maar kunnen die straks zelf beslissen of ze ondersteuning gaan bieden of niet. Daarmee moet het bereik van Tile flink worden vergroot. Zo zit de trackingtechniek in de toekomst bijvoorbeeld in makkelijk te verliezen apparaten, zoals draadloze koptelefoons en smartwatches.

[ad_2]

- Advertentie -