Johans Hardwarehub: Het SoundShirt laat muziek voelen

[ad_1]

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over het SoundShirt.

Muziek is bijna niet meer weg te denken en de meeste mensen kunnen er ook echt van genieten. Er zijn talloze verschillende genres waar vrijwel voor iedereen wel wat bij zit. Er zijn er ook mensen die slecht kunnen horen of zelfs helemaal doof zijn en die groep kan helaas niet genieten van muziek. Het enige wat ze kunnen waarnemen, zijn trillingen. Middels de Hamburgse klassieke band Junge Symphoniker is het SoundShirt ontstaan, een shirt waarmee dove mensen de muziek kunnen voelen door middel van trillingen. Zo kunnen ze toch een voorstelling bijwonen en beleven. Er zijn maar liefst 30 verschillende motortjes geplaatst over het gehele shirt. Deze reageren op de soort muziek die wordt afgespeeld en vertalen dit naar trillingen op je lichaam. In de zaal staan verschillende microfoons die het geluid opvangen. Deze worden middels zestien sensoren naar het shirt verzonden, waarbij de motortjes de trillingen op de verschillende plekken op het lichaam laten voelen.

- Advertentie -

Helaas is het SoundShirt niet goedkoop en zal daardoor ook niet snel voor consumenten worden gebruikt. Het shirt kost namelijk $3.000 en zal wellicht eerder gebruikt worden in een concertzaal of museum.

[ad_2]

- Advertentie -