Hebben! De zelfrijdende ‘SmartCan’ Kliko zet het vuilnis voor je aan straat

[ad_1]

We worden steeds meer omringd door apparaten die het werk voor ons doen. Zowel op ons werk, als in de Albert Heijn tijdens het doen van boodschappen, als in ons huis gaat steeds meer automatisch. De smart home heeft de laatste jaren dan ook een flinke opmars gemaakt. Dat is tof, maar even serieus, niet alles in ons leven en huis hoeft automatisch te gaan toch? Oké, misschien met uitzondering van dit apparaat dan: de Kliko die zichzelf aan straat zet. Maak kennis met de SmartCan.

SmartCan zet zichzelf aan straat: winnen!

We zijn allemaal wel eens vergeten het vuilnis buiten te zetten. Dit is onhandig, aangezien je dan een aantal dagen extra moet overleven met stinkende vuilniszakken in huis. De uitvinder van de SmartCan heeft daar iets op bedacht: een vuilnisbak die zichzelf naar de straat rijdt. Een tikkeltje overbodig? Nee. Briljant!

- Advertentie -

De SmartCan, een product van de Amerikaanse tech start-up Rezzi, is een puur functionele robot. Hij praat niet tegen je, hij is er niet voor je entertainment. Nee, hij is er om het vuilnis aan straat te zetten. Wie zijn vuilnis wekelijks, of meerdere keren per week, zelf aan straat moet zetten ziet vast de voordelen van deze Kliko.

vuilnisbak SmartCan
De SmartCan (Bron: SmartCan)

Natúúrlijk hoort er een app bij de zelfrijdende Kliko

Dankzij de bijbehorende app zorgt de zelfrijdende Kliko er voor dat hij elke week op het juiste moment aan straat staat. Wanneer hij geleegd is rijdt hij automatisch weer terug naar de plek waar je hem bij je huis geparkeerd hebt. Om de afvalbak op te laden moet je hem in een soort oplaadstation zetten.

SmartCan
De bijbehorende app en het oplaadstation (Bron: SmartCan)

Er zitten nog wel wat haken en ogen aan het idee. Wat gebeurt er namelijk wanneer de vuilnisbak na het legen op de zijkant beland? En indien hij in de tuin is gestald: hoe laat de vuilnisbak zichzelf naar buiten als de tuindeur dicht is? Daarbij weten we nog niet wat de vuilnisbak gaat kosten. Je moet wel een enorme hekel hebben aan het buiten zetten van het vuilnis wil je een paar honderd Euro willen neerleggen voor een Kliko.

Reageer op artikel:

Hebben! De zelfrijdende ‘SmartCan’ Kliko zet het vuilnis voor je aan straat

[ad_2]

- Advertentie -