Elektrische fiets: nog eens 5 gadgets die het meeste eruit halen

[ad_1]

Een elektrische fiets heeft meestal al de nodige handige snufjes en functies. Maar zelfs de nieuwste elektrische fiets is niet helemaal compleet. Een goed ritje op een elektrische fiets is pas helemaal af met wat extra elektrische fiets accessoires.

Sommige accessoires maken je elektrische fiets nog praktischer en anderen maken hem veiliger op de weg. Een ding is zeker: met de juiste accessoires maak je zelfs van een simpele e-bike een geavanceerd apparaat. Dit zijn vijf praktische fietsaccessoires als toevoeging aan je elektrische fiets.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Hoofdtelefoon met Bone Conduction technologie

Fietsen met muziek in je oren is lekker. Bellen tijdens het fietsen is soms ook handig. Een routebeschrijving van je navigatie via je oortelefoon horen is ook fijn. Het nadeel dat de drie voorgaande dingen gemeen hebben is dat het niet altijd even veilig is. Met oordopjes in je oren of een hoofdtelefoon op je oren fietsen blokkeert namelijk veel omgevingsgeluid. En als jij met hoge snelheid over de fietspaden en weg fietst dan kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Dit ga je tegen met een hoofdtelefoon met zogenaamde bone conduction technologie. Een bekend merk dat deze hoofdtelefoons maakt is Aftershokz.

Aftershokz headphone
Aftershokz headphone (Afbeelding: Aftershokz)

Een cover voor je elektrische fiets

Een elektrische fiets is een dure fiets. Om die zo lang mogelijk in een zo goed mogelijke conditie te houden doe je er goed aan hem niet in de regen te laten staan. Kun je hem niet ergens binnen kwijt? Dan is een fietshoes een goed idee. Dit voorkomt dat onderdelen sneller roesten en slijten.

Trek fietshoes elektrische fiets
Trek fietshoes (Afbeelding: Trek)

Fietslamp voor je elektrische fiets

Als je een elektrische fiets koopt kun je er vergif op innemen dat hij een fietslamp heeft. Toch kan het geen kwaad een set reservelampjes in je tas of zak te hebben. Je kunt al fietslampjes kopen voor een of twee euro bij Action of Hema, maar die gaan vaak ook niet lang mee. ‘Investeer’ in een set goede LED-lampjes zodat je niet steeds nieuwe hoeft te kopen. Het merk ‘Knog’ heeft een aantal goede fietslampen in de collectie voor verschillende typen gebruik. Voor een fit in de bossen heb je namelijk waarschijnlijk een andere koplamp nodig dan voor je ritje naar de supermarkt. Check het gevarieerde aanbod hier.

Knog Trail 1000l elektrische fiets
Knog Trail 1000l fietslamp (Afbeelding: Knog)

Hartslagmeter voor de sportieve fietser

Een hartslagmeter is een goede gadget voor wie graag sportief fietst en zijn prestaties wil verbeteren. Met behulp van een hartslagmeter kun je je training namelijk beter structureren en zo efficiënt mogelijk trainen. We weten allemaal hoe dol Nederlanders zijn op efficiëntie. Een voorbeeld van een goede hartslagmeter is de Garmin HRM-Tri hartslag monitor. Deze werkt nauwkeurig, heeft een goede pasvorm en kan in de wasmachine na je intensieve rit.

Garmin HRM-Tri hartslag monitor e-bike
Garmin HRM-Tri (Afbeelding: Garmin)

Helm voor op je elektrische fiets of speed pedelec

Op een speed pedelec is het dragen van een helm verplicht. Dit geldt echter niet voor een gewone elektrische fiets. Toch is een helm ook op een gewone elektrische fiets geen slecht idee. Al helemaal niet tijdens je sportieve ritjes. Sommige helmen hebben tegenwoordig extra features die je veiligheid op de weg bevorderen, zoals reflectoren en verlichting. Probeer een helm wel altijd uit voordat je hem koopt in de winkel. Dit gaat niet zozeer om de maat, want die kun je zelf wel meten, maar meer om het draagcomfort. Op het internet kan een helm er nog zo comfortabel uitzien, maar je weet nooit of de pasvorm ook goed aansluit op jouw hoofd. Probeer verschillende helmen en kies de helm die het beste past.

Lumos fietshelm
Lumos fietshelm (Afbeelding: Lumos)

Ben je op zoek naar een goedkope elektrische fiets? Dan kun je deze week bij Aldi terecht voor een basic model met middenmotor. Benieuwd hoe een e-bike die nog geen 1100 euro kost er uit ziet? Check hem hier.

Reageer op artikel:

Elektrische fiets: nog eens 5 gadgets die het meeste eruit halen

[ad_2]

- Advertentie -