Eindhovense oplaadmat laadt twee gadgets snel op

[ad_1]

Apple gaf eind maart de pijp aan Maarten met de mededeling dat de oplaadmat AirPower, waarmee tegelijkertijd de Apple Watch, AirPods en iPhone opgeladen zouden kunnen worden, nooit meer op de markt zou komen. Apple kreeg het technisch niet voor elkaar om 21 zogeheten coils (spoelen) in een platte schijf te stoppen zonder dat het brandgevaarlijk werd. Deze spoelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat de apparaten op elke plek op de mat kunnen worden neergelegd om op te laden.

Nu heeft het Eindhovense bedrijf Zens aangekondigd in november met de Liberty op de markt te komen. De Zens Liberty is een vergelijkbare oplaadmat, maar dan met 16 spoelen. Het kan twee (en dus niet drie) apparaten tegelijkertijd opladen. Dit doet het met een snelheid van twee keer 15 watt, wat een stuk meer is dan de meeste draadloze opladers. Dit werkt zowel met Apple als Samsung Fast Charge.

- Advertentie -

“Elk apparaat dat Qi draadloos opladen ondersteunt, kan worden opgeladen met deze oplaadpad”, zo schrijft het bedrijf op de website. Of de mat ondersteuning biedt voor de Apple Watch, is nog niet zeker. De Liberty heeft ook een ingebouwde 2.4A USB-poort, om andere apparaten bedraad op te laden.

Wol of glas

De Zens Liberty komt in twee versies: de Kvadrat met een wollen oppervlakte voor 140 euro en de Glass waarbij het wol vervangen is voor glas, zodat de spoelen te zien zijn. Deze kost 180 euro. De opladers zijn vanaf november 2019 beschikbaar.

Eerder maakte een ander Nederland bedrijf al de AirUnleashed, een uiterlijke kopie van de AirPower. Deze rip-off werkt prima, maar alleen als je je telefoon of AirPods precies op de goede plek legt. Het heeft namelijk maar drie coils. Ook gaat deze lader niet zo snel.

[ad_2]

- Advertentie -