De Xiaomi Mi Watch komt wel heel erg bekend voor: Apple Watch-kloon?

[ad_1]

Xiaomi weet als geen ander dat producten anno 2019 ruim voor de onthulling toch wel uitlekken. Daarom nu alvast informatie over de nieuwe Xiaomi Mi Watch, voordat deze officieel onthuld gaat worden. En wanneer we naar het ontwerp van dit horloge kijken, komt het ons wel heel erg bekend voor. Komt het Chinese techbedrijf met een Apple Watch-kloon?

Op 5 november gaat Xiaomi niet alleen de nieuwe Mi CC9 Pro onthullen, maar komt het bedrijf ook met de Mi Watch. Officieel gaan er bij deze bekendmaking niet heel veel details gepaard over de specificaties, maar zien we wel de eerste beelden van de smartwatch. En wanneer je goed naar de beelden kijkt kan je bijna niets anders dan de vergelijking maken tussen de Mi Watch en de Apple Watch.

- Advertentie -

Apple Watch, maar dan van Xiaomi

Dat de Xiaomi Mi Watch op een Apple Watch lijkt mag inmiddels dus wel duidelijk zijn, maar wat zorgt er nu precies voor dat dit het geval is? Wie goed naar de foto’s kijkt weet in principe al genoeg. De Mi Watch beschikt over een opvallende “Digital Crown”aan de zijkant en over het algemeen voorzien van exact dezelfde vorm als dat van een Apple Watch. Die combinatie zorgt ervoor dat het apparaat vrijwel hetzelfde oogt.

Xiaomi Mi Watch Apple Watch
Ontwerp van de Mi Watch (Afbeelding: Xiaomi)

Uiteraard is er wel een klein verschil te vinden. Zo is de vorm van de Mi Watch een stukje minder rond dan dat van de Apple Watch en is hij ook zeker een stuk dikker. Dat is op bovenstaande foto vooral goed te zien.

Aantal details al bekend

Zoals gezegd heeft Xiaomi niet heel erg veel naar buiten gebracht over de specificaties, maar zijn er wel een aantal kleine details bekend gemaakt. De Mi Watch is op een andere foto namelijk te zien vanaf de binnenkant, waardoor de aanwezigheid van bepaalde functies zo goed al bevestigd zijn. Zo weten we inmiddels dat de smartwatch ondersteuning biedt voor Wi-Fi, GPS, NFC en eSIM. En die combinatie zorgt ervoor dat het erop lijkt dat Xiaomi zijn eerste volwaardige smartwatch gaat lanceren. Uiteraard zijn er wel wearables van het merk te koop, maar deze zijn alles behalve zo compleet als dit apparaat beloofd te zijn.

Xiaomi Mi Watch Apple Watch
Binnenkant van de Mi Watch (Afbeelding: Xiaomi)

Wat de Mi Watch precies te bieden heeft zal op 5 november bekend gemaakt worden.

Reageer op artikel:

De Xiaomi Mi Watch komt wel heel erg bekend voor: Apple Watch-kloon?

[ad_2]

- Advertentie -