bizarre LuluPet AI kattenbak gepresenteerd op CES 2020

[ad_1]

De CES 2020 heeft ons al veel nieuwe gadgets bezorgd. De een is zo tof dat je direct bereid bent je bankrekening er voor te plunderen. De ander.. tja, de ander is een kattenbak met kunstmatige intelligentie (AI). Maak kennis met LuluPet.

De LuluPet is een gadget die zich richt op de ultieme kattenliefhebber. Het Taiwanese bedrijf achter de kattenbak claimt dat het de eerste kattenbak wereld is die de urine en uitwerpselen van je kat analyseert. Iemand moet de eerste zijn hè.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

LuluPet’s AI analyseert live je kat’s ontlasting

De kattenbak werkt als volgt: je kat doet zijn behoefte in het high-tech kattentoilet en vervolgens wordt de analyse direct naar de app gestuurd. Die data kan het kattenvrouwtje op ieder moment van de dag inzien.

Om de ontlasting van de kat te analyseren is deze slimme kattenbak voorzien van een ingebouwd algoritme. De AI vergelijkt de ontlasting van de kat met afbeeldingen in de LuluPet-database van andere kattenkak. De data die hier uitrolt zegt wat over de gezondheid van het beestje. Zo kan de kattenbak detecteren of je kat meer water moet drinken, meer eten moet krijgen of bijvoorbeeld te dik is.

LuluPet kattenbak
Een lekkere haarbal (Bron: ANP / EPA / Sanjeev Gupta)

Slimme kattenbak heeft een aantal ehm, interessante functies

Het Taiwanese bedrijf achter de LuluPet heeft de slimme kattenbak ontworpen om gezondheidsproblemen bij katten die anders misschien onopgemerkt blijven nu wel op te merken. Heb je meer dan een kat? dat is geen probleem. De kattenbak met ingebouwde AI kan aan de hand van de ontlasting herkennen welk plasje en welke drol van wie is.

Een extra feature van de kattenbak is dat hij ook werkt met Alexa en Google Assistant. Wat precies de bedoeling is van de slimme assistenten voor de kattenbak is onduidelijk. Misschien kun je de spraakassistent vragen om data over je kat. Zoals, hoe vaak hij heeft geplast de afgelopen dagen. Voor wie dat interesseert…

Check hier onder de ietwat vreemde productvideo.

LuluPet heeft infrarood- en gewichtssensoren. Daarnaast heeft hij ook een camera zodat je live in kunt tunen terwijl je kat een nummer 1 of nummer 2 doet. Mocht je daar behoefte aan hebben.

De bijzondere kattenbak wordt vanaf maart op Amazon verkocht voor ongeveer 134 Euro. Of we hem ook in Nederland kunnen kopen is nog niet bekend. Dus voor nu moet je je eigen (of je kat’s) onderbuikgevoel nog even volgen als het gaat om pluisje of tijger’s gezondheid.

Reageer op artikel:

Purrrrachtig: bizarre LuluPet kattenbak met AI gepresenteerd op CES 2020

[ad_2]

- Advertentie -