Technotoerisme: deze Indiase festivals mag je niet missen

[ad_1]

Techno en India? Ogenschijnlijk is de warme bestemming in het Oosten niet bepaald een centrum voor liefhebbers van elektronische muziek. Maar naarmate India digitaliseert, groeit de toegang tot wereldwijde online trends, waaronder streamingsdiensten. Resultaat is een groeiend aantal luisteraars en een alsmaar meer divers aanbod van evenementen en festivals rondom techno, house, trance en dance.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Voordat je per direct een visum voor India online gaat aanvragen en de koffers inpakt, is het belangrijk om te weten waar je moet zijn. Daarbij komen wij te hulp: dít zijn de must-see Indiase festivals van de komende tijd.

Locals DISTRICT 2020

  • Wat: Locals DISTRICT 2020
  • Wanneer: 21 februari t/m 24 februari
  • Waar: Castle Kalwar

De derde editie van Locals DISTRICT is een viering van drie jaar aan succesvolle topfeesten. Te verwachten is een divers aanbod van muziekgenres en een prachtige setting, namelijk 18e-eeuws kasteel Castle Kalwar. Locals DISTRICT gaat verder dan muziek en belooft een opzichzelfstaande cultuur, stands en nevenactiviteiten inbegrepen. Vergeet niet op tijd te checken welke vaccinaties nodig voor India zijn, want ook voor reizen naar Jaipur – de hoofdstad van provincie Rajasthan en ligging van Castle Kalwar – dien je gevaccineerd te zijn.  

Bacardí NH7 Weekender Meghalaya

  • Wat: Bacardí NH7 Weekender Meghalaya
  • Wanneer: T.B.A.
  • Waar: The Festive Hills, Meghalaya

‘The hills are alive’, luidt een aankondiging op de website van één van India’s grootste muziekfestivals. In 2019 vond de Bacardí NH7 Weekender voor de tiende keer op rij plaats in Meghalaya én Pune. De organisatie pakte op de prachtige Festive Hills groots uit. Alhoewel de datum voor de 2020-editie nog niet bekend is, dien je je niet te vergissen over de waarde van het spektakel dat ook dit jaar ongetwijfeld zal knallen: de weekender combineert een line-up van topacts en een prachtige omgeving, met een onvergetelijke ervaring als resultaat. Bij zijn!

Ziro Festival of Music

  • Wat: Ziro Festival of Music
  • Wanneer: T.B.A. (aannemelijk tegen eind 2020 aan)
  • Waar: Ziro Valley

Muziek, cultuur, kunst en traditionele keuken: vier dagen lang, georganiseerd in een van de meest spectaculaire locaties ter wereld. Voor de Ziro Valley hebben we één woord: prachtig. Het beeldige gebied wordt elk jaar omgetoverd tot het grootste indoorfestival van India. De muziek is niet gelimiteerd tot EDM, maar varieert van diverse akoestische acts tot experimentele elektronische set. De aftermovie spreekt voor zich: zoek je een intieme ontmoeting met het authentieke India, dan kan je Ziro Valley niet missen.[ad_2]

- Advertentie -