Apple stelt dinsdag nieuwe iPhone(s) voor: nieuwe gadgets en…

[ad_1]
Apple-CEO Tim Cook stelt dinsdag de nieuwe iPhone voor.

Foto: AFP


Apple stelt dinsdag de nieuwe iPhone voor. Althans, dat wil de geruchtenmolen in het technologiewereldje. Volgens insiders zal het techbedrijf zelfs drie nieuwe versies van de populaire smartphone lanceren, met een hoop nieuwe gadgets.

- Advertentie -

Momenteel lopen er wereldwijd 900 miljoen actieve iPhone-gebruikers rond. Na de teleurstellende verkoop voor de iPhone X in 2017, wordt verwacht dat Apple de prijs voor model 11 relatief laag zal houden, zodat het bedrijf nieuwe gebruikers kan lokken en zo een groot aandeel van de smartphonemarkt in handen kan houden.

Naar verwachting zal Apple dinsdag in het hoofdkwartier in het Californische Cupertino drie nieuwe modellen lanceren: naast de 14,7 centimeter grote iPhone 11 Pro en de 16,5 centimeter grote iPhone 11 Pro Max ook een relatief goedkoop basismodel (15,5 centimeter groot) dat mensen die het traditioneel duurdere Apple vermeden moet overtuigen. Die iPhone 11R zou naar verluidt “amper” 677 euro kosten, terwijl de iPhone 11 Pro vermoedelijk 904 euro zal kosten, en het Pro Max-model 994 euro.

Volgens insiders zullen de nieuwe modellen betere camera’s, snellere chips en een nieuw besturingssysteem bevatten, en staat zelfs een nieuw kleurtje (donkergroen) in de steigers. De nieuwe modellen zouden ook (via een eigen systeem) draadloos opgeladen kunnen worden.

[ad_2]

- Advertentie -