USB Microfoon nodig voor je laptop? Deze 5 opties zijn het best!

[ad_1]

Laptops zijn steeds vaker voorzien van degelijke speakers en betere microfoons. Toch is het de moeite waard een USB microfoon te gebruiken voor het opnemen van podcasts, tijdens het gamen of voor muziekopnamen.

Met een USB microfoon maak je makkelijk audio-opnamen die helder en professioneel klinken. Er zijn veel verschillende microfoons te koop voor je Windows laptop, MacBook of Chromebook. Hieronder vind je vijf goede opties (in willekeurige volgorde) die het dubbel en dwars winnen van de ingebouwde microfoon in je laptop. En daar hoef je echt niet je complete portemonnee binnenstebuiten voor te keren.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Blue Snowball iCE USB microfoon

Blue is een bekend merk als het op microfoons aankomt. De Snowball iCE is niet de meest verkochte microfoon, maar is zeker het benoemen waard. Dat komt met name doordat het een zeer betaalbare USB microfoon is, die voor ongeveer 70 euro zeer degelijke geluidsopnamen maakt. Het gebruiksgemak van deze microfoon is groot dankzij de plug-and-play functionaliteit. Een nadeel van deze microfoon is dat de kop van de microfoon niet gekanteld kan worden waardoor hij, als hij op een tafel staat, niet in lijn staat met je mond.

Blue Snowball Ice USB microfoon
Blue Snowball iCE (Afbeelding: Blue Microphones)

Populaire USB microfoon: Blue Yeti Nano

De Yeti Nano USB microfoon kost ongeveer 50 euro meer dan het exemplaar hierboven. Hij is die 50 euro extra zeker waard. Blue’s Yeti Nano heeft een latency-vrije headphone jack waardoor je je stem tijdens het opnemen zonder dat er vertraging optreedt. Een andere fijne functie is dat je de omnidirectionele richtingskarakteristiek kunt inschakelen om een groep sprekers beter te registreren. Dat maakt de microfoon gevoelig voor omgevingsgeluid vanuit iedere richting. Dit maakt het een goede mid-range optie.

Blue Yeti Nano microfoon
Blue Yeti Nano (Afbeelding: Blue Microphones)

Audio-Technica AT2020USB PLUS: perfect voor podcasts

Haal de Audio-Technica AT2020USB en de Audio-Technica AT2020USB PLUS niet door elkaar. De PLUS-versie heeft namelijk een headphone jack met zowel level control als mix control. Daardoor kun je vooraf opgenomen audio mengen met je eigen stem. De headphone jack zorgt er verder voor dat er nul vertraging is tussen wat je opneemt en wat je hoort. Deze USB microfoon van Audio-Technica leent zich perfect voor het opnemen van podcasts of andere stemopnames. Hij kost rond de 160 euro en daarmee is hij de duurste microfoon in dit rijtje tot nu toe. Maar ook voor deze geldt dat hij die extra paar tientjes waard is.

Audio-Technica AT2020USB Plus
Audio-Technica AT2020USB Plus (Afbeelding: Audio-Technica)

Razer Seiren Elite USB microfoon

Razer staat voornamelijk bekend voor gaming accessoires zoals microfoons en toetsenborden. In gaming is live streaming steeds populairder waardoor het logisch is dat Razer nu ook microfoons ontwikkelt. De Razer Seiren Elite werkt met Windows en Mac dankzij de plug-and-play functionaliteit. Deze hoge kwaliteit cardioïde microfoon houdt achtergrondgeluid tegen wat het een goede goede gaming-microfoon maakt. De Razer Seiren Elite kost in de meeste Nederlandse winkels en webshops rond de 220 euro.

Razer Seiren Elite USB microfoon
Razer Seiren Elite (Afbeelding: Razer)

Goedkope topper: Samson Meteor Mic

We sluiten dit lijstje af met een populaire allround USB microfoon die in de meeste Nederlandse winkels en webshops rond de 100 euro kost. De Samson Meteor Mic heeft een headphone jack, een mute-knop voor de microfoon en een volumeknop voor je hoofdtelefoon. Hij werkt makkelijk met Windows en Mac, en werkt ook direct op je iPad. Deze microfoon met ietwat futuristisch design is heel degelijk voor de kleine prijs.

Samson Meteor Mic
Samson Meteor Mic (Afbeelding: Samson Technologies)

Reageer op artikel:

USB Microfoon nodig voor je laptop? Deze 5 opties zijn het best!

[ad_2]

- Advertentie -