Surface Laptop 3 veel makkelijker te repareren dan voorgangers

[ad_1]

De reparatiesite iFixit buigt zich regelmatig over de nieuwste laptops en smartphones om te kijken hoe makkelijk deze te repareren zijn. De afgelopen jaren is veel hardware van grote, bekende fabrikanten zo vaak de klos dat iFixit regelmatig dikke onvoldoendes moet uitdelen. Ook Microsoft’s laptops hebben de afgelopen jaren enen, tweeën en zelfs een keer een nul als score gekregen.

Microsoft heeft blijkbaar geluisterd en het over een andere boeg gegooid. De nieuwe Surface Laptop 3 is stukken beter te repareren. Het apparaat kan makkelijk worden geopend (er hoeven slechts vier Torx Plus schroeven te worden losgedraaid) en gebruikers kunnen stukken makkelijker bij de interne componenten, zelfs de SSD is weer te vervangen, een groot pluspunt.

- Advertentie -

“Op basis van de oppervlakkige gelijkenis met eerdere Surface laptops, hadden we iets verwacht dat volledig onbruikbaar was. In plaats daarvan is de derde generatie Surface Laptop stukken makkelijker te repareren.

Microsoft heeft dit voor elkaar gekregen zonder de laptop ook maar iota dikker of lomper te maken. Hiermee laat het bedrijf zien dat het wel degelijk mogelijk is om platte, strak-uitziende laptops te maken die ook nog eens makkelijker te repareren is,” aldus iFixit.

Niet alleen maar rozengeur en maneschijn

Ondanks alle complimenten valt er nog genoeg aan te merken op de laptop. De torx Plus-schroeven zijn stukken zeldzamer dan normale torx-schroeven waardoor de kans dat je die schroevendraaier in huis hebt, kleiner is. Het scherm kan slechts als volledige component worden vervangen waardoor het een dure aangelegenheid wordt, maar het grootste nadeel is nog de vastgelijmde accu, een van de onderdelen die het altijd als eerste begeeft in een laptop. Hierdoor is het zeer moeilijk deze te vervangen.

Deze grote minpunten zorgen ervoor dat de laptop uiteindelijk nog steeds een onvoldoende krijgt, een vijf, maar dat is veel, heel veel beter dan de enen, tweeën en nullen die het bedrijf eerder kreeg.

Wil je meer weten over de Surface Laptop 3 en andere nieuwe Surface-hardware? Webwereld is vanmiddag bij het officiële Nederlandse lanceringsevenement. Volg Webwereld op Instagram om direct op de hoogte te zijn wat daar allemaal te zien is.

Click here for the best Microsoft voucher codes.[ad_2]

- Advertentie -