Nieuwe Intel-chips voor de iMac: op naar 10 cores

[ad_1]

Wat brengt het jaar 2020 voor de iMac? Er wordt steeds meer gehoopt op een nieuw ontwerp, maar dat is niet zeker. Een interne upgrade is wel waarschijnlijk. Intel komt namelijk met nieuwe chips die voor Apple’s desktopcomputer geschikt zijn. Het aantal cores gaat flink omhoog. Een ontwikkeling die we eerder ook bij de MacBook Pro zagen.

Momenteel beschikt de 21,5-inch iMac over een processor met 4 of 6 cores en de 27-inch iMac heeft Intel-chips met 6 of 8 cores. In 2020 kun je echter op maximaal 8 cores in de 21,5-inch iMac rekenen en maar liefst 10 cores in de grotere variant van 27-inch.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

21,5-inch iMac in 2020 met 8 cores

Momenteel zijn alleen de 27-inch iMac-modellen uitgerust met negende generatie Intel-chips. Het model met een scherm van 21.5-inch heeft nog chips van de achtste generatie, die zijn standaard uitgerust met 4 cores. Alleen het duurste model is te upgraden naar 6 cores. Dit jaar wordt een sprong naar de negende generatie processors verwacht. Intel heeft die al enkele maanden gereed en ze bevatten standaard 6 cores. Het topmodel met Intel i7-9700 CPU gaat zelfs naar 8 cores.

Deze chips hebben de naam Coffee Lake Refresh en beschikken naast Thunderbolt 3 ook over USB 3.1 Gen2 (10 Gbps). Ondersteuning voor Wi-Fi 6 ontbreekt echter nog.

27-inch iMac in 2020 met 10 cores

De 27-inch iMac beschikt al over Intel-chips van de negende generatie en krijgt dit jaar waarschijnlijk een upgrade naar de tiende generatie. Hierbij wordt het standaard aantal cores verhoogd naar 8 en komen er ook modellen met 10 cores. Tijdens elektronicabeurs CES 2020 lichtte Intel al een tipje van sluier op van de aankomende generatie die Comet Lake-S heet.

Hoewel details nog schaars zijn, zegt Intel dat de chips met 8 cores beter zullen presteren dan hun voorganger. De Intel Core i9-10900K die de i9-9900K uit de high-end 27-inch iMac opvolgt gaat van 8 naar 10 cores. Tevens zullen alle chips van de tiende generatie over Wi-Fi 6 beschikken. Dat kan in de praktijk voor een behoorlijke verbetering van de snelheid zorgen.

Meer cores staat over het algemeen gelijk aan betere prestaties. Dat is vooral het geval bij applicaties die zwaar rekenwerk uitvoeren. Iedereen die wel eens muziek maakt, foto’s bewerkt of gewoon veel tabbladen in zijn browser open heeft staan, kan hiervan profiteren. Wanneer de nieuwe iMac-modellen op de markt worden gebracht, is nog niet duidelijk. De Intel-chips voor het 21,5-inch model zijn reeds verkrijgbaar, maar de chips voor het 27-inch model laten nog even op zich wachten. In het verleden werd de iMac in maanden maart of juni vernieuwd.[ad_2]

- Advertentie -