‘Nieuwe iMac 2023 is nog niet zo vernieuwend’

De kans is groot dat Apple deze zomer nog een nieuwe iMac uitbrengt, zo melden nieuwe geruchten. De Silicon-chip hoeven we daarbij niet te verwachten: die komt eind dit jaar als eerst bij de MacBook. En ook op een splinternieuw iMac-design moeten we nog niet te stevig hopen.

Release iMac 2020

Release iMac 2022

Op Twitter wordt door Apple-lekkers volop gespeculeerd over een snelle release van een nieuwe iMac. Als we Jon Prosser mogen geloven, wordt die in augustus gelanceerd. Helaas voegt Prosser daaraan toe dat de iMac geen herontwerp heeft. Eerder gingen er geruchten dat er een compleet opnieuw ontworpen iMac in de maak is, maar de desktopcomputer van Apple lijkt zijn gedateerde design dus nog even te houden.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

De nieuwe Apple Silicon-chip heeft de iMac ook niet. Prosser spreekt van een Intel-gebaseerde iMac. De eerste Mac met een Silicon-processor zou een 13,3-inch MacBook Pro zijn, die vermoedelijk eind dit jaar uitkomt.

@Jioriku – een andere Apple-lekker – deelt soortgelijke tweets. Volgens de Twitter-gebruiker verschijnt er eerst een iMac die is voorzien van een 10e generatie Intel-processor. Een herontwerp van de iMac komt er niet. Dit bewaart Apple voor de eerste iMac met Silicon-chip.

De volgende iMac lijkt dus niet erg spannend te worden. Naast de processorupgrade gaan er geruchten dat je de iMac niet kunt voorzien van een Fusion Drive. Je zou nog alleen kunnen kiezen voor een SSD-opslag. Daarnaast lijkt de T2-beveiligingschip naar elk iMac-model te komen.

iMac met Apple Silicon

Het is opvallend dat Apple nog een Intel-iMac uitbrengt, omdat het bedrijf bezig is met een volledige transitie naar zijn Silicon-chips. We denken dat Apple met een Intel-gebaseerde iMac wil laten zien dat het de huidige Macs nog lang wil ondersteunen.

Het is nog onduidelijk wanneer de eerste Silicon-iMac verschijnt. Apple heeft eerder gezegd dat de eerste Apple Silicon Mac eind dit jaar wordt gelanceerd en zeer waarschijnlijk gaat het dan om een MacBook Pro. We kijken er niet gek van op als de iMac pas in 2023 volgt. De volledige transitie naar Silicon duurt volgens Apple ongeveer twee jaar.

- Advertentie -