Met het DoBox Pro dockingstation wordt je iPad Pro pas echt een laptop

[ad_1]

DoBox Pro dockingstation

Met iPadOS probeert Apple ervoor te zorgen dat de iPad nog meer een laptop wordt. Er zit muis- en trackpad-ondersteuning in en al is dat vooral bedoeld voor toegankelijkheid, je kunt er wel gewoon gebruik van maken. Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting en er zit ook een trackpad in. Verder probeert de DoBox Pro je iPad nog op meer punten uit te breiden: zo is er een ingebouwde 16,000 mAh-batterij om de gebruiksduur te verlengen. En er zit uitbreidbare opslag in, zodat je kunt upgraden naar 2 terabyte. De DoBox Pro is geschikt voor de 11- en 12,9-inch iPad Pro.

Voor veel mensen zal de DoBox Pro vooral interessant zijn omdat het ook een dockingstation is. Aan de achterkant vind je meerdere poorten, waaronder USB-C, USB 3.0-poorten, HDMI, een Ethernet-poort, een kaartslot voor microSD en een 3,5mm koptelefoonaansluiting. Je kunt via Kickstarter meedoen voor 199 dollar.

- Advertentie -

Bij de iPad Pro kun je kiezen voor opslag tot wel 1 terabyte, maar misschien wil je meer. Of misschien heb je geen zin om de hoofdprijs te betalen voor ingebouwde opslag. In dat geval kun je de DoBox Pro voorzien van extra opslag. Het lijkt erop dat het dockingstation is voorzien van een slot voor een SATA SSD-schijf. De makers zijn er wat vaag over door alleen te zeggen “Je kunt zelfs interne opslag tot 2 terabyte toevoegen”. Dat interne opslag slaat uiteraard op het dockingstation en niet op de iPad zelf, dus in feite gaat het vanuit het oogpunt van de iPad gezien om externe opslag. Sinds iOS 13 kun je makkelijker omgaan met dit soort externe opslag: je kunt bijvoorbeeld USB-sticks en harde schijven aansluiten en de inhoud vervolgens uitlezen via de Bestanden-app.

DoBox Pro

De eerste exemplaren komen in februari op de markt. Het beoogde doel van bijna $20.000 aan Kickstarter-investeringen is inmiddels gelukt. Nu maar hopen dat dit dockingstation echt op de markt komt.

DoBox Pro docking station

[ad_2]

- Advertentie -