macOS Catalina is uit: update je Mac!

[ad_1]

Vanaf nu is macOS Catalina te downloaden, het nieuwe besturingssysteem voor je Mac. macOS Catalina 10.15 is de opvolger van macOS Mojave en zorgt weer voor allerlei vernieuwingen voor je Mac.

macOS Catalina

- Advertentie -

macOS Catalina release: dit is er nieuw

Apple kondigde macOS Catalina aan tijdens de WWDC-keynote in juni. ‘Dit najaar beschikbaar’, werd toen gezegd. We dachten dat het zoals altijd eind september zover zou zijn, maar ons geduld is iets meer op de proef gesteld. Vandaag staat de download dan eindelijk voor je klaar, als je tenminste een Mac met macOS Catalina-ondersteuning hebt.

Het nieuwe besturingssysteem is vernoemd naar een rotsachtig eilandje voor de kust van Californië. Maar in macOS Catalina valt veel meer te beleven! De grootste veranderingen? Het programma iTunes gaat na bijna twintig jaar met pensioen. Het wordt nu vervangen door drie nieuwe apps die je misschien al kent van iOS, namelijk Muziek, Podcasts en TV.

Ook nieuw: Apple Arcade, waarmee je onbeperkt kunt gamen op je Mac (ook beschikbaar op de iPhone, iPad en Apple TV). En Apple maakt het voor ontwikkelaars makkelijker om iPad-apps om te zetten naar de Mac, dus er staan straks waarschijnlijk heel wat meer apps in de Mac App Store. Meet weten over de vernieuwingen? Lees dan ons dossier over macOS Catalina.

Meer weten over macOS Catalina?

Bekijk dit dossier

macOS Catalina downloaden

De gratis update is te vinden via ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’. Vanwege grote drukte op de servers van Apple kan het even duren voordat de update binnen is.

Natuurlijk kun je gewoon op de update-knop duwen. Maar voor een extra goede voorbereiding op de update verwijzen we je naar ons artikel macOS Catalina komt eraan: dit moet je weten. Wil je je verder verdiepen in de mogelijkheden van het besturingssystemen? Dan is onze special Mac voor beginners 2020 iets voor jou.

Mac voor beginners 2020

Mac voor beginners 2020

De uitgebreide handleiding die Apple je niet geeft!

[ad_2]

- Advertentie -