Gamestreamingdienst Google Stadia werkt nu op elke Chromecast Ultra

[ad_1]

Google heeft aangekondigd dat elke Chromecast Ultra voortaan gebruikt kan worden voor gamestreamingdienst Google Stadia. Voorheen had je de Chromecast Ultra nodig die werd verkocht samen met de Stadia Controller, omdat daar de juiste firmware op stond.

Google Stadia op elke Chromecast Ultra

Google heeft deze week een update uitgerold voor elke Chromecast Ultra. Dit is een hdmi-dongle en mediaspeler waarmee je toegang krijgt tot verschillende videostreamingdiensten en je je tv kunt laten opnemen in een multiroomspeakernetwerk. Het apparaatje kan nu ook worden ingezet voor gamestreamingdienst Google Stadia. Voorheen had je hiervoor de Ultra nodig die Google samen met de Stadia Controller verkocht, maar dat is dus geen verplichting meer. De benodigde firmware-update is nu voor iedereen beschikbaar.

- Advertentie -

Mocht je hiervoor al meegedaan hebben in het Preview-programma voor Chromecasts (dit kun je regelen via de Google Home-applicatie), dan kan het zijn dat je Google Stadia al eerder met je Chromecast Ultra hebt kunnen gebruiken. De update komt op het juiste moment, aangezien Google onlangs ook extra Buddy-passen uitgedeeld heeft. Met zo’n pas kun je Stadia uitproberen in je eigen huis, op je eigen hardware. Het enige wat je nu nog nodig hebt is een geschikte controller en natuurlijk een stabiele internetverbinding.

Wil je weten welke games je ondertussen het beste op andere consoles kunt spelen? Check dan ons meest recente game-overzicht.

[ad_2]

- Advertentie -