laptop voor werk en plezier

[ad_1]

Voor je werkzaamheden is een laptop vandaag de dag een must. Op die markt heb je veel keuze in verschillende prijscategorieën. Met de ASUS Vivobook S15 S532FL heeft ASUS een laptop die in het middensegment valt qua prijs, maar waar je wel heel erg veel mee kunt.

Het is een laptop die voorzien is van een 15,6 inch beeldscherm met een Full HD-resolutie. Met een Core i7 processor, de mogelijkheid om hem uit te breiden tot 16 GB RAM en een Geforce MX 250 videokaart is hij van alle markten thuis. Ik ben een tijdje met de laptop aan de slag gegaan en was behoorlijk tevreden.

- Advertentie -

ScreenPad is serieus tof

In de ASUS-modellen van 2018 werd de eerste generatie van ScreenPad geïntroduceerd. Inmiddels zijn we toe aan ScreenPad 2.0. Het is een interactief 5.65 inch touchscreen waarmee je in de basis optie je muis bestuurt. Je kunt echter de ScreenPad ook gebruiken als een tweede scherm. Op die manier kun je bijvoorbeeld gebruik maken van één van de verschillende beschikbare apps, maar is het ook mogelijk om je browser er naar toe te slepen en op die manier Youtube of Spotify te bekijken. Op die manier heb je een tweede scherm met bepaalde voordelen. Zowel voor fun als voor werkzaamheden.

ASUS Vivobook S15
Youtube kijken op de SscreenPad (Bron: Jelle van Es/Want)

Krachtig zonder heet te worden

Voor mijn dagelijks werkzaamheden maak ik gebruik van een MacBook Pro. Hoewel dat een fijne laptop is, is het wel irritant dat hij best wel snel warm wordt, waardoor het schrijven van artikelen er op niet heel fijn is als je hem echt op je schoot of een bureau hebt staan. De ASUS Vivobook S15 maakt gebruik van een systeem genaamd ergolift. Dat zorgt er enerzijds voor dat het toetsenbord van de laptop op hellende positie wordt geplaatst en dat tikt wat lekkerder. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de warmte op deze manier beter afgevoerd kan worden. Ik heb altijd veel verschillende programma’s en tabbladen tegelijkertijd open staan wat veel vraagt van een laptop, maar op deze manier werd hij niet echt onprettig warm, ondanks dat ik er veel van vroeg.

De ergolift mogelijkheid (Bron: ASUS)

Fijn om op te werken

Naast het feit dat hij niet heel erg heet wordt in zijn gebruik, is het ook nog eens een fijne laptop om op te werken. Het toetsenbord tikt lekker weg, hij maakt gebruik van genoeg porten om je muis, extern toetsenbord en tweede beeldscherm makkelijk op aan te sluiten, de luidsprekers produceren een degelijke kwaliteit aan audio en met 1,8 kilo is hij niet heel erg zwaar om mee te nemen. Ook is hij met zijn 18 millimeter aan de dunne kant. Daarnaast gaat de batterij bijna een volledige werkdag mee en laadt hij snel op wanneer het nodig is.

(Bron: Jelle van Es/Want)

Je kunt er simpele games op spelen

Een gamingpc kun je de ASUS Vivobook S15 niet noemen. Daarvoor komt hij te kort op het gebied van de videokaart. Maar wanneer je gewoon wat simpele games wilt spelen zoals Football Manager, Civilization VI, Overwatch of World of Warcraft (Classic) dan heb je aan deze laptop meer dan genoeg om ze goed te laten draaien. Handig na een dag werken in de trein om even bij te komen.

(Bron: Jelle van Es/Want)

ScreenPad is voornamelijk nuttig met een muis

Ik vind ScreenPad een handige toevoeging, maar het is eigenlijk alleen geschikt op het moment dat je hem op kantoor gebruikt in combinatie met een muis en toetsenbord. Wanneer je onderweg werkt, dan zul je merken dat je het touchpad puur gebruikt om je muis te bewegen en is het niet mogelijk om tegelijkertijd daarmee een video op Youtube te bekijken. Dat is ook logisch, want je bent op dat moment telkens met je vingers over het ScreenPad aan het aansturen, maar het is wel even een punt om rekening mee te houden. Als je je laptop altijd als laptop gebruikt, dan heeft de ScreenPad niet heel veel toegevoegde waarde.

(Bron: Jelle van Es/Want)

Maar buiten dat is het een fijne laptop om mee te werken en te relaxen. Hij is onder andere hier te koop. Wil je meer lezen over de producten van ASUS? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:

[REVIEW] ASUS Vivobook S15 S532FL: laptop voor werk en plezier

[ad_2]

- Advertentie -