Dit wordt er verwacht van het grote Microsoft-event

[ad_1]

Aankomende woensdag houdt Microsoft zijn jaarlijkse herfstevenement en gaat het naar alle waarschijnlijkheid nieuwe Surface-laptops aankondigen. Maar er worden meer nieuwe producten verwacht. Bright.nl is erbij en neemt alvast een voorschot.

Laptops

Op de eerste plaats wordt het voornamelijk een laptopevenement. Vrijwel zeker worden de Surface Pro 7 en de Surface Laptop 3 gepresenteerd. Beide apparaten hebben een touchscreen, waarbij de Pro meer weg heeft van een tablet met toetsenbord. De verwachting is dat dat Pro 7 wordt uitgerust met Qualcomm Snapdragon-chip en de optie krijgt om een 4G-simkaart te huisvesten.

- Advertentie -

Wellicht komt er ook nog een update van de kleine goedkope Surface Go en de duurste uit de laptoplijn, de Surface Book.

Chromebook-concurrent

De verwachting is ook dat de Surface Pro 7 het antwoord van Microsoft moet worden op het succes van de Chromebooks en van het gesloten besturingssysteem van de iPad. Microsoft-analisten wachten al een tijd op ‘Microsoft Lite OS’, een lichter en meer gesloten versie van Microsoft die ook geschikt zou zijn voor goedkopere laptops.

Slimme speaker

Er gaan stemmen op dat Microsoft het evenement gebruikt voor het tonen van draagbare Surface-speaker die met name gericht zou zijn op bedrijven. Het zou makkelijk moeten worden om met de speaker vergaderingen te doen op afstand in Microsoft Teams. Gesuggereerd wordt dat de speaker ook kan werken bij ‘Teams for Life’, het nog onaangekondigde platform dat Teams beschikbaar maakt voor gezinnen.

Laptop met twee schermen

Ook wordt het gehoopt op de Centaurus, een laptop die bestaat uit twee schermen die dichtgeklapt kunnen worden. Het heeft dus geen fysiek toetsenbord. Centaurus wordt verwacht in 2020, maar de hoop is dat Microsoft al een eerste versie laat zien.

Betere Surface Hub

Het nieuwe gigantische scherm dat werkt als een interactieve flap-over, de Surface Hub 2, is nog nauwelijks uitgerold, maar wellicht toont Microsoft bij het evenement alvast een beeld van de Surface Hub 2X. Het gaat om nagenoeg dezelfde hardware als de Surface Hub 2, maar het systeem draait op Microsoft 365.

Het Microsoft Event start woensdag om 16.00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen. Bright.nl is erbij en zal verslag doen op Twitter en in een video op YouTube.[ad_2]

- Advertentie -