Kun je een beetje lekker livestreamen op een gaming laptop?

Als je Gamekings volgt dan weet je dat we een aantal vaste hardware partners hebben. ROG is er daar één van. Zo af en toe maken we content met hun producten. En dat kun je rustig heel erg letterlijk nemen. We zijn niet van tests of reviews als het om hardware gaat. We zien hardware als een tool om toffe shit mee te doen. Gamen bijvoorbeeld. En hoe we dat doen, met nieuwe hardware, dat willen we graag laten zien. Wie weet ter inspiratie. Anders gewoon als vermaak. Neem dit item. Zelf hebben we, bijvoorbeeld in Los Angeles tijdens de E3, al heel wat streams verzorgd met behulp van een laptop. Maar dat waren vooral talkshows. Wat als we nu eens een full on gaming stream op een laptop gingen doen? Op een andere locatie dan je eigen streamhok? Werkt dat?

‘Outdoor streaming’ op de Zephyrus M15 G502L gaming laptop van ROG

We gaven Daan een fijne Zephyrus M15 G502L gaming laptop mee plus de opdracht zijn eigen stream deze week één keer niet vanuit zijn vertrouwde streamhok te doen. En dus ook via niet zijn zelf gebouwde de desktop. Het hele proces van de laptop ‘stream ready’ maken, moest hij gaan filmen en documenteren, evenals de locatie waar hij de stream ging doen. En ja, hij moest ook echt gaan streamen. We zijn Gamekings hé, we doen iets goed of niet. Geen halfbakken shit.

Games streamen waar je maar wilt

Waarom we dit doen? Ten eerste, waarom niet? Het levert leuke content op en dat is waarom we dit platform ooit begonnen zijn. Ten tweede, steeds meer mensen gaan streamen of streamen en willen dat ook buiten doen. Of wie weet wel een keer op vakantie. Nu doe je dat met een telefoon. Maar zou dat ook middels een laptop kunnen. Gewoon met echt gamen en alles. Zodat je jouw streamlocatie af en toe gewoon even kunt verplaatsen. Of dat je op een feest, LAN of event gaat streamen (als dat weer mag), zonder dat gesjouw met een desktop. Wil je weten of het Daan is gelukt? Check deze video. Zijn stream vind je hier.

- Advertentie -

Specs Zephyrus M15 G502L gaming laptop

  • Windows 10 besturingssysteem
  • Intel® Core™ i7-10750H,10de generatie Processor, 2,6 GHz (12M cache, maximaal 5,0 GHz)
  • NVIDIA®? GeForce RTX™? 2070 Super Max-Q Design 8GB GDDR6 Grafische kaart
  • 32 GB (16+16) DRAM DDR4-3200 Geheugen on board
  • 1 TB Raid 0 SSD
  • 15,6″ 4K UHD (3840×2160) IPS paneel, 60Hz
  • Weegt slechts 1,93 kg
- Advertentie -