iPad Pro met Galaxy Note 10 elementen?

[ad_1]

Huawei lijkt te werken aan een gloednieuwe tablet, zo meldt 91Mobiles vandaag via Android Central. De eerste beelden van het apparaat zijn uitgelekt en geven ons een eerste indruk van het nieuwe apparaat. En we kunnen er niet omheen: dit lijkt verdomd veel op de iPad Pro.

Nadat Xiaomi eerder deze week een horloge liet zien dat verdacht veel leek op de Apple Watch, komen de gelekte beelden van de Huawei tablet ook pittig bekend voor. Het lijkt erop dat de Chinese techgigant het ontwerp van de iPad Pro uit de kast heeft getrokken en daar vervolgens een paar Galaxy Note 10 elementen aan heeft toegevoegd. Al met al zal de tablet, mocht hij in deze vorm verschijnen, niet bepaald de originaliteitsprijs winnen voor het ontwerp.

- Advertentie -

Huawei werkt aan gloednieuwe tablet

De aankomende tablet van Huawei lijkt dus wel bijzonder veel op de iPad Pro, maar er zijn wel degelijk verschillen te vinden. Verschillen die wij, voornamelijk, koppelen aan bepaalde Galaxy Note 10 elementen. Zo zit het grote verschil ’em in de camera’s van de tablet. Aan de achterkant is een dual-camerasysteem te vinden, die erg lijkt op het triple-camerasysteem van de Galaxy Note 10. Daarbij is het display aan de voorkant voorzien van een hole punch, dat ook te vinden is in de Galaxy Note 10. Enige verschil is dat deze in de rechterbovenhoek zit en de hole punch van de Note 10 in het midden zit. In de Samsung Galaxy S10 zit deze wel in dezelfde bovenhoek.

Volgens Evan Blass, een betrouwbare leaker, neemt de tablet van de Chinese techgigant zelfs het “Pro” gedeelte van de iPad over. Het nieuwe product zou de naam Huawei MatePad Pro hebben. Daarbij zien we op de afbeeldingen een magnetisch toetsenbord dat ons veel doet denken aan Apple’s Smart Keyboard Folio, maar weten we op dit moment nog niet of deze meegeleverd wordt in de doos. Ook zien we een nieuwe pen als onderdeel van de MatePad Pro, dat op zijn beurt dan weer heel erg lijkt op de Apple Pencil.

Wat we kunnen verwachten

91Mobiles meldt dat de tablet van Huawei niet voorzien is van een vingerafdrukscanner. Dat zou kunnen

Huawei MatePad Pro iPad Pro
Gelekte beelden van de Huawei MatePad Pro (Afbeelding: 91Mobiles)

betekenen dat de Chinese techgigant ervoor gekozen heeft om aan de slag te gaan met een in-screen scanner, maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat het apparaat alleen met gezichtsherkenning te ontgrendelen is.

Naar verluidt kunnen we vlaggenschip-achtige specificaties verwachten, wat inhoudt dat de MatePad voorzien is van een Kirin 990 SoC (de meest recente processor van Huawei). Daarnaast zou er 8GB RAM geheugen, 256GB opslagcapaciteit en een “grote batterij” gepaard gaan met de tablet. Wanneer Huawei de tablet aankondigt is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:

Huawei’s aankomende tablet: iPad Pro met Galaxy Note 10 elementen?

[ad_2]

- Advertentie -