Huawei presenteert nieuwe tablet met punch-hole: MatePad Pro

[ad_1]

Huawei is niet alleen bekend van de smartphones, maar ook van de tablets. Het portfolio is nu uitgebreid met een nieuw model; de stijlvolle Huawei MatePad Pro.

Huawei MatePad Pro

Het tabletaanbod van Huawei is uitgebreid met een nieuw model. De fabrikant heeft de Huawei MatePad Pro aangekondigd, een stijlvolle tablet met een punch-hole. Dit is de eerste tablet welke voorzien is van deze camera-opening. Hierin bevindt zich de 8 megapixel front-camera. Aan de achterzijde is de tablet voorzien van een 13 megapixel camera.

- Advertentie -

Huawei MatePad Pro

De Huawei MatePad Pro biedt een 10,8 inch AMOLED-scherm met relatief dunne schermranden en een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Aan boord is de nieuwe, razendsnelle Kirin 990 processor, welke wordt bijgestaan door 6/8GB aan RAM-geheugen en 128/256GB aan opslagruimte. Er verschijnt zowel een 4G- als een WiFi-only versie, en volgend jaar zal Huawei ook een 5G-versie van het apparaat uitbrengen. Met de speciale M-Pen heb je een stylus binnen handbereik om bijvoorbeeld te tekenen of om nauwkeuriger te werken.

Door de sancties die vanuit de VS zijn opgelegd, verschijnt de MatePad Pro voorlopig zonder de Google-apps. Wel draait de tablet op Android 10, samen met EMUI 10. Er is een 7250 mAh accu met 40W-fast charging en je kunt hem ook draadloos opladen. Een leuke eigenschap is dat er ook ‘omgekeerd laden’ is, waardoor je een ondersteunend apparaat op de achterkant van de tablet kunt leggen, en zo bijvoorbeeld een telefoon op kunt laden.

Voorlopig zal de Huawei MatePad Pro alleen in China uitgebracht worden. Het is niet bekend of de tablet ook in andere landen zal verschijnen. De prijzen beginnen in China bij omgerekend  425 euro, al is dit zonder heffingen en belastingen. Hij verschijnt in de kleuren wit, zwart, groen en oranje.

[ad_2]

- Advertentie -