Dief steelt laptop uit wagen, maar wordt ingerekend door pol… (Antwerpen)

[ad_1]

Antwerpen –

Een autodief probeerde donderdagochtend zijn slag te slaan in de Osystraat. Hij sloeg een autoruit in en ging aan de haal met een laptop. Het slachtoffer zette zelf de achtervolging in en werd daarbij geholpen door politiestagiairs in burger. In de Van Arteveldestraat overmeesterden die de dader.

- Advertentie -

De stagiairs van de Antwerpse politie merkten hoe een man achtervolgd werd door een andere man. Toen bleek dat die laatste het slachtoffer was geworden van een diefstal, zetten de probatiestagiairs de achtervolging mee in. “Tijdens de eerste maanden van hun stage lopen de nieuwe inspecteurs stage in de verschillende afdelingen van het korps. Ze waren buiten dienst en niet in politie-uniform. Toch zetten ze mee de achtervolging op de verdachte in”, verduidelijkt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

In de Van Arteveldestraat kon de verdachte gevat worden. “Hij verzette zich hevig maar werd overmeesterd door de stagiairs en in bedwang gehouden tot een politiecombi ter plaatse was om de verdachte te arresteren”, aldus Migom. De man bleek goed gekend bij politie en gerecht. Hij was ook in het bezit van twee messen, drugs én was vrij onder voorwaarden.

[ad_2]

- Advertentie -