deze 22 games kun je vanaf morgen spelen op je Mac

[ad_1]

Stadia biedt je de mogelijkheid om (bepaalde) games te streamen naar verschillende devices. Je kan het via de tv afspelen met een Chromecast Ultra (oude modellen worden nog niet gelijk ondersteunmd) en hun controller. Het kan ook via de Pixel telefoon en later met meer verschillende devices. Maar je kan het ook op je mac of pc spelen via Chrome.

Verder bieden ze 2 soorten “pakketten” aan. Er is een gratis pakket waarbij je de games kan streamen in HD resolutie 60fps. Er is ook een 2de “Pro” pakket die (ik dacht) 10e per maand zal kosten. Hiermee kan je de games in 4K 60fps HDR streamen en krijg je bepaalde games gratis zolang je het abonnement afneemt. In eerste instantie zal dat Destiny en ik dacht Samurai Shodown zijn.

- Advertentie -

Alle andere games die ze aanbieden zal je los moeten aanschaffen. Volgens mij zal dit via hun eigen store gaan want ik meen gelezen te hebben dat de UI nog niet bij launch zal werken. Maar dat weet ik niet zeker.

De Founder editie is een “starker kit” die Google aanbiedt waarbij je een Chromecast Ultra en controller krijgt, zodat je Stadia op je tv kan gebruiken. Je krijgt er ook 3 maanden het “Pro” pakket bij. Die je daarna dan weer maandelijks (en waarschijnlijk ook jaarlijks) kan verlengen.

Dat is in basis wat Stadia zal zijn.[ad_2]

- Advertentie -