Deze 2013 iMac repareert Apple vanaf nu niet meer

[ad_1]

Heb jij een 21,5 inch-iMac uit 2013? Dan kun je nu niet meer bij Apple terecht voor reparaties of service.

2013 iMac voortaan niet meer gerepareerd

Hoewel Apple erom bekend staat zijn producten lang te ondersteunen met software-updates en reparaties, wordt hier na een aantal jaar toch een punt achter gezet. Deze zogenaamde ‘vintage & obsolete’ producten worden niet meer door Apple ondersteund.

- Advertentie -

2013 iMac reparatie

In de praktijk betekent dit dat je niet meer naar een Apple Store kunt, of contact kunt opnemen met Apple Support voor service. Apple trekt deze grens enerzijds om te voorkomen dat de lijst met te repareren producten te lang wordt maar vooral door een gebrek aan onderdelen.

Oudere apparaten gebruiken vaak andere onderdelen dan nieuwere modellen, wat het voor Apple lastig maakt om deze jarenlang op voorraad te hebben. Vaak raken deze onderdelen na jaren op of worden ze zelfs niet eens meer geproduceerd. Dat maakt het lastig om reparaties uit te blijven voeren.

Toch op zoek naar een reparateur?

Heb je zelf een 2013 iMac, dan kun je niet meer naar Apple maar nog wel naar andere reparateurs. Het zal van winkel tot winkel verschillen of reparaties mogelijk zijn. Vorige week maakte Apple bekend het makkelijker te maken voor externe reparateurs om aan officiële onderdelen te komen. Het bedrijf is hier nog niet mee gestart in Nederland, al zou dit programma in de toekomst verder uitgebreid kunnen worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

[ad_2]

- Advertentie -