Chrome-tabbladen verzenden naar een ander apparaat: zo doe je dat

[ad_1]

Bekijk je een interessante website op je Android-telefoon, maar komt deze beter tot zijn recht op het grotere scherm van je laptop? Vanaf nu kun je een tabblad in Chrome verzenden naar andere apparaten. Het werkt zo.

Chrome-tabblad verzenden: zo doe je dat

De functie zit standaard ingebakken in versie 77 van Chrome, Googles browser. Deze update komt per direct uit voor zowel desktop als mobiel. Het gaat om een gefaseerde uitrol, waardoor het eventjes kan duren voordat je de versie in huis hebt. Een Chrome-tabblad verzenden doe je zo:

- Advertentie -
  1. Download de nieuwste versie van Google Chrome in de Play Store;
  2. Open de app en ga naar de website die je wil delen;
  3. Tik op de drie bolletjes rechtsboven in het scherm en selecteer ‘Delen’;
  4. Druk op ‘Verzenden naar je apparaten’ en kies het apparaat naar keuze.

Chrome-tabblad verzenden screens

Vervolgens wordt het tabblad doorgestuurd naar het apparaat van keuze. Dit duurt enkele seconden. Op een Windows-laptop krijg je automatisch een notificatie van de doorgestuurde site. Zodra je hier op klikt, opent de pagina automatisch.

De functie werkt overigens ook andersom. Je kunt dus ook vanaf je computer, andere Android-smartphone of tablet tabbladen naar apparaten versturen. Vanuit de Chrome-browser op desktop klik je op de url van de site, waarna het deel-icoon aan de rechterzijde verschijnt. Druk op deze knop en kies het apparaat naar keuze.

→ Download Google Chrome in de Play Store (gratis)

Staat je apparaat er niet tussen?

Je kunt alleen tabbladen versturen naar apparaten waarop de Chrome-browser is geïnstalleerd. Ook moet je hier op hetzelfde Google-account zijn ingelogd, anders werkt het niet. Wanneer je een tabblad naar een ander wil sturen kun je deze via e-mail, WhatsApp of op een andere manier delen.

Ben je niet bekend met Googles browser? Check dan ons overzicht van beste Google Chrome-tips, vol slimme trucjes en handigheden. Zet ook vooral de donkere modus aan, want dat is fijner voor je ogen. Of ben je juist helemaal klaar met Chrome? Bekijk dan ons overzicht met de beste browsers voor Android.

[ad_2]

- Advertentie -