‘Apple’s iPhone 12 krijgt mogelijk notificatie-optie in het logo’

[ad_1]

Al sinds de komst van de allereerste iPhone zijn echte fans al wanhopig op zoek naar manieren om het Apple-logo op de achterkant van de iPhone te laten oplichten. Sommigen zijn daar zelfs in geslaagd. Maar het lijkt erop dat de volgende iPhone, de iPhone 12, deze functie gewoon standaard biedt. De badge licht op wanneer er een ongelezen melding is. Dat klopt, mensen… Apple heeft misschien eindelijk toegegeven.

AppleInsider ontdekte dat Apple een patent heeft aangevraagd om het logo op de achterkant van de iPhone te gebruiken als notificatie-melder. Het bedrijf wil het logo op de achterkant laten oplichten om aandacht te trekken voor binnenkomende communicatie. Dat kan bijvoorbeeld bij een telefoontje zijn of een WhatsApp-bericht, maar ook bij waarschuwingen, zoals agenda-afspraken, herinneringen en fitness prompts.

- Advertentie -

Het patent toont aan dat Apple dit wil doen door het logo van kleur te laten veranderen, te laten oplichten of te laten knipperen.

iPhone 12 met knipperend logo

Apple wil het concept onder andere toepassen in de iPhone 12

Het logo op de achterzijde gebruiken als notificatie-melder is geen geheel nieuw concept. Website The Verge meldde in een artikel over dit patent dat in het logo op de achterkant van de Motorola One Zoom ook een meldings-LED is ondergebracht. Deze kwam in plaats van de vingerafdruklezer, zoals het geval was bij eerdere modellen. De Razer Phone 2 heeft ook een verlicht Razer-logo op de achterzijde. Dat is vergelijkbaar met hoe het embleem op eerdere versies van de MacBook (2015 of eerder) oplicht zodra het apparaat wordt ingeschakeld. Het Razer-logo kan echter ook van kleur kan veranderen bij een binnenkomend bericht.

Apple verwijst in het patent herhaaldelijk naar ‘mobiele telefoon-oproepen’ als onderdeel van de beschrijving. Dat suggereert dat het bedrijf overweegt om de functie op een toekomstige iPhone te gebruiken, zoals de iPhone 12. Het bevat echter ook diagrammen van de functie ‘in actie’ op andere hardware, zoals een iPad, een MacBook en zelfs een iMac. Ook dat is niet nieuw. Oudere MacBooks hadden al een verlicht logo op de top-lid. Ook oudere G5 iMacs hadden al een aan/uit knop op de voorzijde, die zachtjes opgloeide en weer dimde als de computer zich in slaapstand bevond.

Het blijft een patent

Houd er rekening mee dat Apple duizenden patenten deponeert, waarvan de meesten het daglicht nooit zullen zien. Het beste kan je dit bericht dan ook met een korreltje zout nemen. Aan de andere kant is Apple zelden de eerste om met een ‘feature’ te komen. Als het er dan tóch mee komt, wil het wel gelijk de beste zijn. Dus wij zijn benieuwd.

Meer geruchten lezen over de iPhone 12? Kijk dan ook eens naar  ➔ ‘iPhone 12 (2020) lijkt op een oude bekende’[ad_2]

- Advertentie -