WHD presenteert streaming speaker Qube XL

[ad_1]

Het Duitse WHD heeft een nieuwe high-end streaming luidspreker uitgebracht: de Qube XL. Deze moet optimaal geluid leveren bij elk volume.

De Qube XL van WHD beschikt over een DSP die garant staat voor een optimaal klinkend geluid bij elk afspeelvolume. De compacte speaker weegt zo’n 3 kilo en heeft een diepte van maar 17 centimeter. Een ingebouwde eindversterker met een vermogen van 2 x 30 Watt levert voldoende vermogen om een kamer mee te vullen. De grens wat lage tonen betreft ligt bij 40 Hz. Het nieuwe WHD ‘Adaptive Sound Plus’ is de achterliggende techniek die op de DSP draait en zorgt voor een optimale aanpassing aan het menselijk gehoor van het geproduceerde geluid. Bij – zoals beloofd – elk volume.

- Advertentie -

Draadloze duizendpoot

Standaard is de WHD Qube XL voorzien van Bluetooth en Wifi. Daardoor kan de speaker overweg met alle bekende standaardformaten als Airplay, UpnP en DLNA. Ook draait de speaker z’n hand niet om voor de bekende streamingdiensten en internetradio staat desgewenst direct na het inschakelen paraat. Dankzij een aloude lijningang kan de Qube XL ook geluid van elke denkbare analoge bron (mits deze z’n signaal ook op lijnniveau aflevert) ten gehore brengen. En ach, voor de ware liefhebbers van dit soort zaken is er ook gedacht aan ondersteuning voor Amazon’s slimme assistent Alexa. Althans: u kunt de speaker via Alexa dot bedienen. De QubeXL kan zowel zelfstandig als in een ‘echte’ stereo-setting met twee speakers gebruikt worden. In het laatste geval koppelt u simpelweg een extra speaker via de WHD Multiplayer app. Meer dan één speaker toevoegen mag ook, dus u kunt er alle kanten mee op.

U kunt kiezen uit diverse houten behuizingen, of een aluminium variant (in dat geval zijn de kleuren zwart of wit beschikbaar). De WHD Qube XL is per direct leverbaar en kost – afhankelijk van het gekozen kastmateriaal – €698 of €798 per stuk.

[ad_2]

- Advertentie -