Twee nieuwe versies van de Nvidia Shield opgedoken

[ad_1]

Er zijn twee nieuwe versies van de Nvidia Shield-mediaspeler gelekt, namelijk de Shield Pro en een nieuwe Shield TV. De Shield Pro moet beschikken over Dolby Atmos ondersteunen, terwijl de andere versie in de vorm van een stick uitgebracht lijkt te worden.

Twee nieuwe Nvidia Shield-modellen

De nieuwe Nvidia Shield Pro is opgedoken bij Amazon en lijkt een serie aan geruchten, die n de afgelopen maanden verschenen zijn, te bevestigen. In vergelijking met het vorige model is het design vooralsnog niet veranderd. Achterop zitten ook nog steeds twee usb-poorten, een hdmi-poort en een ethernetaansluiting. De grootste verandering lijkt dit keer met de afstandsbediening te maken te hebben. Niet alleen is die remote veel groter, ook zijn er veel meer knoppen aanwezig en mag je rekenen op een microfoon.

- Advertentie -

Daarnaast moet de afstandsbediening normale batterijen ondersteunen. Onder de motorkap van de Nvidia Shield Pro zit een Nvidia Tegra X1+-chipset, 3 GB aan werkgeheugen en minimaal 16 GB aan interne opslagruimte. De nieuwe processor zou ongeveer 25 procent sneller moeten zijn dan in het vorige model. Verder moet de Pro ondersteuning aanbieden voor zowel Dolby Atmos als Dolby Vision, iets waar gebruikers al veel langer om vragen. De fabrikant heeft de nieuwe mediaspeler zelf helaas nog niet aangekondigd op dit moment.

Prijs en beschikbaarheid

Op de website van Amazon staat dat de Shield Pro straks 199 dollar moet kosten en vanaf 28 oktober verkrijgbaar is.

Nvidia Shield TV in stickvorm

Dan is ook nog de nieuwe versie van de normale Nvidia Shield gelekt. Dit keer komt de mediaspeler in de vorm van een stick. Dit wordt mogelijk een soort budgetmodel. Het gevaarte is 6,5-inch lang (ongeveer 16 centimeter). Aan beide kanten treffen we poorten en openingen aan. Zo zit aan de ene kant een hdmi-poort en een micro-sd-kaartsleuf en aan de andere kant een ethernetpoort en een stekkeropening. Het idee achter het design is dat de mediaspeler in z’n geheel achter je entertainmentopstelling kan verdwijnen.

Ook deze versie van de Nvidia Shield beschikt over een Tegra X1+-chip, waar ondersteuning voor 4k, hdr en Dolby Vision en Atmos mogelijk is. Daarnaast moet er 8 GB aan interne opslagruimte aanwezig zijn, maar weten we momenteel nog niets over het werkgeheugen. Bovendien moet je dezelfde afstandsbediening krijgen als bij het Pro-model. De prijs voor deze Nvidia Shield TV staat nu op ongeveer 150 dollar, de releasedatum is nog niet bekend. Het wachten is nu totdat Nvidia de nieuwe mediaspelers zelf aankondigt.

[ad_2]

- Advertentie -