Top 10 hotel trends en ontwikkelingen

[ad_1]

Elk jaar beginnen we ongeveer hetzelfde: we zetten doelen zowel op persoonlijk (gezonder eten) als professioneel (meer directe boekingen) vlak. Het begin van ieder nieuw jaar is het perfecte moment om vooruit te plannen: misschien wil je de menukaart uitbreiden of een van je kamer verbouwen. Daarom is dit het perfecte moment om meer te weten over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Lees je mee?

#1 – Focus op wellness & well-being

We kunnen er niet om heen. Mensen gaan steeds bewuster leven, zowel mentaal als fysiek. Onze gezondheid staat op nummer 1. En daarbij horen: superfoods, fitness en yoga. Mensen willen zich gezond voelen. Ook wanneer ze op vakantie gaan (althans, ze willen de mogelijkheid het te kunnen doen). Jij kan hier slim op inspelen door de fitnessruimte in of vlakbij jouw hotel te promoten, een speciaal arrangement met sauna samen te stellen of gezond eten aan te bieden.

- Advertentie -

Promoot wellness en well-being in jouw hotel of B&B’s omschrijving of… vertel het in een verhaal.

#2 – Vertel een verhaal

Iedereen luistert graag naar een verhaal en een verhaal wordt beter onthouden dan losse informatie fragmenten. Ook al heb je een geweldige fitness en is jouw ontbijt voorzien van superfoods, het zijn de verhalen die blijven hangen. Ben Rafter, eigenaar van OLS Hotels & Resorts, is het hier mee eens. Hij vertelt zijn gasten graag over het bezoek van George Clooney in zijn hotel; George Clooney wilde zijn persoonlijke hometrainer en deze heeft hij na zijn vertrek laten staan. Gasten worden nieuwsgierig naar die hometrainer en zullen het verhaal doorvertellen aan anderen. Dus vertel een verhaal over waarom je gestart bent met jouw hotel, waarom je gekozen hebt voor de plek waar je gesitueerd bent of… wat een BN-er deed in jouw hotel.

Vertel een verhaal die gasten willen doorvertellen. Bovenop hun positieve ervaring natuurlijk!

#3 – Creëer unieke & lokale ervaringen

Het primaire doel is het creëren van een heerlijke overnachting: een plaats waar de schoonmaakster ‘s ochtends op de deur klopt om je handdoeken te verschonen en al je kleren van de grond raapt. Maar… tijden veranderen. Gasten zijn op zoek naar een ervaring. Het liefst een lokale ervaring. Daarom is het belangrijk om samen te werken met lokale bedrijven, zoals de wijnboer om de hoek of de bierbrouwerij van het dorp. Het doel: een onvergetelijke ervaring te creëren!

En als je aan ervaringen denkt, dan denk je aan Airbnb.

#4 – Homestays: vriend of vijand?

Gasten willen ervaren en dat krijg je doorgaans wanneer je overnacht via een Homestay. In een Homestay overnacht je doorgaans in het huis van een iemand die bijvoorbeeld op vakantie gaat. Hij of zij zal je wat leuke tips geven wanneer je binnenkomt en de foto’s op het nachtkastje weghalen. Vervolgens voel jij je als de bewoner van dat huis zelf en dat is een ervaring an sich. Bekende voorbeelden van Homestays zijn Airbnb en HomeAway. En of ze nu je vriend of vijand zijn, jouw hotel of B&B kan er niet omheen. In plaats van de strijd te voeren, kan je ook met ze gekoppeld raken met behulp van een Channel Manager.

Recent onderzoek laat zien dat zelfs zakelijke gasten steeds vaker een overnachting via Homestays boeken. Millennials gingen hen al enige tijd voor…

#5 – Millennials on the move

De ‘Millennials’ generatie bestaat uit mensen die geboren zijn tussen 1980 en 2000 en momenteel zijn zij de grootste groep reizigers. Voor hen draait het écht alleen maar om ervaringen en wanneer ze die ervaring gevonden hebben, delen ze die met een selfie op social media. Dit heeft te maken met hen ‘travel bragging’-syndroom (travel bragging is het expres onder de aandacht brengen van jouw reis avonturen).

En… Millennials houden van technologie.

#6 – Technologie is toekomst

Eerder onderzoek toonde aan dat het hebben van een uitstekende Wi-Fi verbinding een absolute eis is. Internet mag niet uitvallen en moet supersnel zijn. Maar tegenwoordig verwachten gasten steeds meer, bijvoorbeeld: televisiekijken op een smart TV, de kamerdeur openen met een mobiele app en de temperatuur veranderen met je eigen smartphone.

Maar niet alleen gasten willen technologische veranderingen. Hotels en B&B’s ook. Zij zijn op zoek naar hotel software die vanaf elk apparaat te gebruiken is. Software die gestationeerd is in de cloud zodat je hotel gerund kan worden op elk tijdstip vanaf elke plaats en vanaf elk apparaat.

#7 – Communiceren met hotels

Een gast reserveerde vroeger telefonisch een hotelkamer. Tegenwoordig maken ze gebruik van de boekingsmodule op de website van een hotel (of zijn ze hier op zoek naar). Maar er is vraag naar meer. Gasten willen snel schakelen en dit kan met instant messaging. Steeds meer hoteliers maken hier gebruik van, bijvoorbeeld met behulp van WhatsApp of Facebook Messenger.

RoomRaccoon maakt instant messaging mogelijk door de samenwerking met Staying. Hierdoor kan je eenvoudig en snel communiceren met je (potentiële) gasten wanneer ze een vraag hebben over de check-in tijd bijvoorbeeld.

#8 – Een robot die met jouw gasten chat?

Chatbots. Al eens van gehoord? Grote hotelketens gebruiken het om snel en efficiënt te communiceren met hun gasten. Een chatbot is een combinatie van robot en chatting: chatbot. Wanneer jij als persoon met een chatbot praat, ben je niet met een persoon aan het praten maar met een robot. Maar… die robot praat als een persoon en denkt te weten wat jij wilt. Hierdoor kun jij als hoteleigenaar 24/7 vragen beantwoorden, maar een chatbot kan ook gebruikt worden voor gasten om een alarm te zetten, gordijnen te openen of het ontbijt op te nemen.

Chatbots kunnen gebruikt worden in apps op een smartphone

#9 – Smartphone stijging

Bijna iedereen maakt gebruik van smartphones. Het gebruik van smartphones wordt steeds gebruikelijker in hotels, bijvoorbeeld tijdens check-in met behulp van een check-in app. Dit is misschien iets te geavanceerd voor middelgrote hotels, maar wat wel belangrijk (en noodzakelijk) is: het hebben van een goed presterende mobiele website.

Vooral de boekingsmodule zou gebruiksvriendelijk moeten zijn, aangezien deze leidt tot directe boekingen.

#10 – Steeds meer directe boekingen

Eerst werd bijna uitsluitend gebruik gemaakt van OTA’s, zoals Booking.com, maar tegenwoordig gaan steeds meer reizigers op zoek naar een meer service-georiënteerde opties. En dit leidt hen naar de boekingsmodule van jouw hotel of B&B zelf. En dat is goed uiteraard, want dit betekent 0% commissie. Wist je dat RoomRaccoon’s Booking Engine zorgt voor een gemiddelde stijging van 27% meer directe reserveringen?

Deze blogpost is geschreven door Genya van Belzen, danseres, voetballer en content marketeer bij RoomRaccoon.

[Afbeelding © araraadt – Adobe Stock][ad_2]

- Advertentie -